espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 11:41:31 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε μισό μήνα άρχεται η εφαρμογή του ν. 3730/22.12.08 του  αποκληθέντος και αντικαπνιστικού νόμου. Το κάπνισμα θα απαγορεύεται  σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας. Και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος - καφενεία, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κ.ο.κ )  προβλέπεται με ρητές διατάξεις του νόμου η εφαρμογή της απαγό5ρευσης του καπνίσματος.
Στο Κιλκίς, όπως και πανελλαδικά όμως τα πάντα κινούνται στους συνήθειες νεοελληνικούς ρυθμούς. «Ας έρθει εκείνη η ώρα και βλέπουμε»!

«Η απόφαση για την ίδρυση νέου τμήματος ΤΕΙ στο Κιλκίς πάρθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα. Και φυσικά ουδείς σ’ αυτόν τον τόπο είναι αντίθετος με την ίδρυση νέου τμήματος ΤΕΙ. Η πρόταση οφείλει να είναι όχι απλά η ίδια τεκμηριωμένη αλλά να μη δημιουργηθεί ακόμη ένα παράρτημα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που θα έχει την ίδια τύχη με το υπάρχον, που σημειωτέων είναι και το μοναδικό στο είδος του σ’ όλη τη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Οραμα και Δράση», με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη.

Η θεατρική ομάδα του 2ο Γυμνασίου Κιλκίς, με τη λήξη του σχολικού έτους διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Μια κάποια περίπτωση», του Θεόφιλου Γουλτίδη, στο Συνεδριακό Κέντρο του  Δήμου Κιλκίς, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, στις 9 μ.μ.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς ανακοινώνει στο ευρύ καταναλωτικό κοινό ότι στη δράση του «αλλάζω κλιματιστικό», που αφορά την επιδότηση της αντικατάστασης και ανακύκλωσης παλαιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών κλιματισμού, συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις μέλη μας του κλάδου Ηλεκτρικά Είδη.

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009 15:17

«Γιορτή Κρουστών»

Ο Δήμος Κιλκίς  και ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς,  στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων,  αλλά και  των  10 χρόνων του  συγκροτήματος  κρουστών του Δήμου Κιλκίς,  διοργανώνουν τη συναυλιακή παράσταση με τίτλο «Γιορτή Κρουστών», με κρουστά, πνευστά και τραγούδια, την  Κυριακή  21 Ιουνίου 2009  και ώρα  9μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ξεχωριστή και μοναδική η φετινή παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον έξι μήνες πριν από την παγκόσμια διάσκεψη της Κοπεγχάγης και έξι μήνες μετά την διάσκεψη του Πόζναν.
Σημείωνα στο τελευταίων δύο μηνών διάστημα ως τίτλους γεγονότα σχετικά με το περιβάλλον για να τα συμπεριλάβω στο φετινό μου άρθρο για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Το ποσοστό αισιόδοξων γεγονότων είναι ελάχιστο σε σχέση με τα τραγικά που συνέβησαν ή ενημερώθηκα ως ευαισθητοποιημένος και προβληματισμένος τα μέγιστα.

Cerno More (Μαύρη Θάλασσα), πλούσια δάση, όμορφες παραλίες, απέραντο πράσινο με σιτηρά και αμπελώνες, όμορφος ήλιος, χαρούμενα πρόσωπα, δάσκαλοι και καθηγητές από το Γυμνάσιο Καμπάνη, χορός τραγούδι και κέφι μεταδοτικό.

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009 15:02

Ο νόμος των καπνιστών

Αποτελεί δικαίωμα το κάπνισμα. Περίπου θα ενταχθεί στον θεμελιώδη νόμο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το δικαίωμα του έλληνα καπνιστή να φουμάρει τον καπνό του και να τον ξεφυσά στα …μούτρα του συνέλληνα.
Εξάλλου οι απαγορεύσεις σε τούτη την χώρα, έχουν κι ένα μέτρο. Θα εξεγερθεί η Ελλάς. Μπορεί όταν οι Απριλιανοί επέβαλαν γύψο στη δημοκρατία μας, να μην άνοιξε μύτη, αλλά όχι και να μας κόψει το κάπνισμα το κράτος…
Έτσι σαν εμείς και  οι τούρκοι αγρότες ξεσηκώθηκαν στην απαγόρευση καλλιέργειας του χασίς, εκεί στη δεκαετία του ’79. Και τα έβαλαν με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που πίεζε την Τουρκία να απαγορεύσει την καλλιέργεια χασίς που μέχρι τότε ήταν ελεύθερη.
Εδώ κύριοι είναι η καθ’ ημάς Ανατολή. Ο νόμος του καπνιστή υπέρκειται παντός άλλου νόμου. Στην χώρα όπου η λέξη εκσυγχρονισμός αποτελεί βρισιά, γιατί να εκπλήσσουν παρόμοιες συμπεριφορές (των πολλών);

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 14:32

Προσεισμικοί έλεγχοι

Είναι ενθαρρυντικό ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων προέβη σε προσεισμικό έλεγχο των μισών περίπου σχολικών κτηρίων του νομού στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας. Τα στοιχεία δημοσιεύουμε σήμερα στο ρεπορτάζ που κάναμε με αφορμή και τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις.
Οι αναγνώστες μας θα θυμούνται ότι σε ανύποπτο χρόνο, πριν ακόμα ενεργοποιηθεί το ρήγμα σε Βαλάντοβο και Δοϊράνη, είχαμε επιστήσει την προσοχή των αρχών στους προληπτικούς ελέγχους ιδιαίτερα των σχολικών κτηρίων
Επίσης ο συνεργάτης μας Κώστας Πινέλης μέσω των στηλών του απηύθυνε ερωτήματα για την αναγκαιότητα του προσεισμικού ελέγχου.
Είναι θετικό λοιπόν ότι υπήρξαν έλεγχοι. Και ακόμα καλύτερα που από τις αρχές του τόπου ζητείται η εντατικοποίηση τω ελέγχων, μετά τις πρόσφατες δονήσεις.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 14:31

Για την …πολ ποζίσιον

Στους αγώνες της Φόρμουλα 1 μια ημέρα πριν διεξάγεται μια ιδιότυπη μάχη των οδηγών με τον χρόνο με έπαθλο την καλύτερη θέση στην αφετηρία. Κι όποιος πάρει την «πολ ποζίσιον» όπως λέγεται η πρώτη και προνομιακότερη θέση έχει ένα πλεονέκτημα στον κύριο αγώνα
Γιατί το θυμηθήκαμε; Διότι οι ευρωεκλογές μοιάζουν με αγώνα κατάταξης ενόψει της κατάληψης θέσεων στην αφετηρία των εθνικών εκλογών.
Έχουμε ευρωεκλογές και οι πάντες- οι πάντες λέμε- ασχολούνται με την εγχώρια πολιτική σκηνή και μάλιστα απαλλαγμένη των ευρωπαϊκών της διαστάσεων.
* * *
Θέματα όπως η ολοκλήρωση της Ε.Ε, η κοινή εξωτερική και πολιτική άμυνας, η έκταση και η ποιότητας της ένωσης - ομοσπονδία κρατών;- η εθνική κυριαρχία ιδωμένη στο πλαίσιο της προσδοκώμενης Ένωσης, η νέα ΚΑΠ κ.ο.κ. είναι μείζονα θέματα, απείρως σημαντικότερα από όσα κανοναρχούν στον προεκλογικό μας «διάλογο».
* * *
Εκτός αποτελούν μείζονα ευρωπαϊκά θέματα τα παρακάτω που κατατρύχουν τη δημόσια ζωή σε προεκλογική περίοδο:
Καραμανλής: Ο Παπανδρέου υβρίζει τους πολίτες διότι όταν θέτει το δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» σημαίνει  πως κάθε πολίτης που δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ είναι βάρβαρος!
Παπανδρέου: Πρώτος στόχος μας είναι η αλλαγή κυβέρνησης. Όραμά μας η πράσινη ανάπτυξη.
Και οι «μικροί» από δίπλα με τις δικές τους σκοπιμότητες.
Κατά τα άλλα έχουμε ευρωεκλογές.