Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
O τοπικός τύπος και οι δήμοι
Την ίδια συμπεριφορά όμως απαιτούμε και από τους δήμους προς τον τοπικό τύπο.
Για παράδειγμα, ενώ προβάλλαμε με τον καλύτερο τρόπο, και πριν και μετά, το τουρνουά βετεράνων ποδοσφαιριστών που οργάνωσε ο δήμος Δοϊράνης, στέλνοντας μάλιστα και τον υπεύθυνο των αθλητικών μας στο Δροσάτο και στη διοργάνωση, για την καλύτερη κάλυψη, κι ενώ το ίδιο θετική ήταν η στάση όλου του τοπικού τύπου προς τη διοργάνωση αυτή, εντελώς μικρόψυχα, με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Δοϊράνης ευχαρίστησε για την προβολή της διοργάνωσης, ένα τηλεοπτικό κανάλι κι ένα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και μια εφημερίδα του νομού μας..!
Γιατί τώρα τα δελτία τύπου δεν τα στέλνει μόνο στα τρία αυτά μέσα και απευθύνεται σε όλο τον τοπικό τύπο;
Δεν περιμένουμε «ευχαριστώ» από κανέναν, γιατί κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή σωστά τη δουλειά μας. Περιμένουμε όμως το στοιχειώδη σεβασμό γι’ αυτό που κάνουμε.
Πανομοιότυπα
Προφανώς οι ανακοινώσεις έχουν γραφεί από την εταιρεία που ανέλαβε το πρόγραμμα για όλους τους δήμους.
Ας προσέξουν. Μη μας στείλουν το ίδιο κείμενο 11 φορές!
Εξαιρέσεις
Ρωτήσαμε λοιπόν αν κατάφεραν να μιλήσουν - σε κάποια ούτε να περάσουν την πύλη δεν μπόρεσαν και αλλού τους απείλησαν ακόμα κι όταν προσπάθησαν να μοιράσουν φυλλάδια με τις θέσεις του κόμματος μέσα στον αύλειο χώρο- αν τέλος πάντων υπήρξαν και περιπτώσεις εργοστασίων όπου τους επιτράπηκε να μιλήσουν με τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους εργασίας.
Ε, λοιπόν υπήρξαν τέσσερα εργοστάσια όπου έπραξαν ανεμπόδιστα το πολτικό τους έργο: Τιμής ένεκεν τα αναφέρουμε: ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ, ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ, ΚΟΝ.Β.Α κα ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ.
Να μην γράφουμε μόνο τα στραβά..
«Εκλεψαν» την παράσταση με «Μπαμπάδες με ρούμι»
«Εκλεψαν» την παράσταση και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού οι συντελεστές του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου Ευρωπού, ανεβάζοντας το πρώτο τους θεατρικό έργο, με τους «Μπαμπάδες με ρούμι».Κατάμεστο από κόσμο το Ανοιχτό Θέατρο Ευρωπού και πλημμυρισμένο από τα γέλια των ανθρώπων, ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών των στελεχών του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ευρωπού και του Θεατρικού Εργαστηρίου, για το ανέβασμα της κωμωδίας των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου.
Επιτρεπόμενη ποικιλία το τσάπουρνο
Στις επιτρεπόμενες ποικιλίες αμπέλου περιελήφθη, με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η ποικιλία του τσάπουρνου.Με την απόφαση αυτή, όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, δίδεται οριστική λύση για τους αμπελοκαλλιεργητές των ορεινών οικισμών του Δήμου Αξιούπολης (Φανού, Πλαγίων, Ειδομένης, Σκρα, Χαμηλού) οι οποίοι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις ευνοϊκές διατάξεις των μέτρων που θα εφαρμοστούν για την αμπελοκαλλιέργεια μετά την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (Κ.Ο.Α) στον τομέα του Οίνου.
Γιώργος Φλωρίδης :Αλλαγή ή μεταμόρφωση;
1. Από τη στιγμή που η πολιτική στη χώρα μας έπαψε να παράγει προσδοκία και οι δείκτες απαισιοδοξίας πήραν την ανηφόρα, η βαθύτερη κοινωνική αναζήτηση επιστρέφει ως αδήριτη ανάγκη στις λέξεις «αναγέννηση», «ανατροπή», «αλλαγή». Οι φωνές αυτές έρχονται από παντού, από «δεξιά» και «αριστερά», και δεν εντοπίζουν περιορισμένους τομείς κρίσης. Αναφέρονται αδιακρίτως στους πάντες και στα πάντα. Διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα με εμφανείς εκρήξεις για την υπέρβαση όλων των υποδειγμάτων: παραγωγικό, αναπτυξιακό, καταναλωτικό, διατροφικό, περιβαλλοντικό, πνευματικό και πάει λέγοντας.
Κάθε απάντηση δεκτή!
Αλήθεια, πόσα χρόνια ακόμα θα παρακολουθούμε, έκπληκτοι και αγανακτισμένοι εμείς οι πολίτες, χωρίς ίχνος ντροπής οι παράγοντές μας, την κατάρρευση του «κτηρίου των διοδίων» στην αερογέφυρα του Πολυκάστρου;Το κτήριο κατασκευάστηκε πριν από πολλά χρόνια με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σταθμού διοδίων, χωρίς όμως αυτός να λειτουργήσει ποτέ, με αποτέλεσμα και το κτήριο να παραμείνει από τότε άδειο και εγκαταλειμμένο.
Θηροφύλακες κατά Κιλτίδη
«Σημειώνεται πως όλοι οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας που υπηρετούν σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και ορκισμένοι ως δημόσιοι υπάλληλοι – δασοφύλακες από την Ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με το άρθ. 267 του ν.δ. 86/1969.
Οι μετανάστες της εκπαίδευσης
Η οικονομική αιμορραγία που υφίστανται είναι απίστευτη. Ιδιαίτερα στους καιρούς μας όπου η ακρίβεια γονάτισε ακόμα και τη λεγόμενη μεσαία τάξη. Πόσο μάλλον εργάτες και αγρότες που κυριολεκτικά αδυνατούν πλέον να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Η δωρεάν παιδεία ήταν κάποτε μια κοινωνική σημαία που κατάντησε στους καιρούς μας ένα κουρέλι. Υπάρχουν πολλά παιδιά που είτε περιστέλλουν τις φιλοδοξίες τους, είτε προσανατολίζονται εκεί που μπορούν οικονομικά να σπουδάσουν.
Χώρια που μια θέση στο πανεπιστήμιο κοστίζει πανάκριβα για να την κατακτήσεις λόγω της παραπαιδείας.
Αλλά ποιος να ασχοληθεί με τις πληγές αυτές; μήπως οι πολιτικοί των δυο κομμάτων εξουσίας; Σάμπως αυτοί δεν είναι που με τις πράξεις ή παραλείψεις τους δημιούργησαν ετούτο το κακό στην ελληνική κοινωνία;
Ελα μαζί μας!
Τα πειράγματα του δημάρχου Μουριών Σάββα Αργυρόπουλου προς τον του Χέρσου Χρίστο Ανθρακίδη, πολλά και αιχμηρά.
Βλέπετε, ο Χρίστος έχει τη δυνατότητα να κοιτά προς δυο κατευθύνσεις, και προς Μουριές και προς Κιλκίς…
- “Λίμνη έχεις;”, ρωτούσε ο Αργυρόπουλος.
- “Oχι”, απαντούσε ο Ανθρακίδης.
- “Βουνό έχεις;”
- “Οχι”
- “Ελα μαζί μας για να τα έχεις όλα”.
Nα πάει με την ομορφιά ή με τη δύναμη ο Χρίστος;