espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 7:51:23 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

 Οι «Ευρωποδηλάτες», η ομάδα του Γυμνασίου Ευρωπού Κιλκίς, νικήτρια της εκστρατείας «Οικολογική Μετακίνηση Συνεισφορά στο Περιβάλλον», που τα μέλη της βρέθηκαν μαζί με τον συντονιστή του προγράμματος καθηγητή Θεόδωρο Πιερράτο, τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, δίνει συνέχεια στην όμορφη δράση της και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο, με υποστηρικτή την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 07:12

Με πάθος στο ΠΑΣΟΚ

Το ερώτημα μάς το έθεσε συνδρομητής: Αν τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ έτρεχαν στις εκλογές, κόντρα στη Ν.Δ., με το ίδιο πάθος που τρέχουν σήμερα, κόντρα το μισό ΠΑΣΟΚ στο άλλο μισό ΠΑΣΟΚ, μήπως θα ήταν σήμερα κυβέρνηση;
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 07:12

Άτιμο πράμα η …λούφα

Τη ρήση του ιδρυτή της αθηναϊκής δημοκρατίας Σόλωνα πως όταν σε μια πόλη υπάρχει επί ενός θέματος διάσταση απόψεων, είναι ατιμία σε κάποιον πολίτη να μην παίρνει θέση, να μην τοποθετείται, επικαλέστηκε ο Γιώργος Φλωρίδης και στις δυο ομιλίες του το Σαββατοκύριακο σε Κιλκίς και Πολύκαστρο.
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 07:10

Τα παιδιά του Ευρωπού

Οι «Ευρωποδηλάτες» του Γυμνασίου Ευρωπού για δεύτερη φορά μας κάνουν περήφανους πανελλαδικά. Μετά το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ECOMOBILITY και την παρουσία τους στις Βρυξέλλες, τώρα η ΚΕΔΚΕ τύπωσε το παραμύθι τους, μια διασκευή του μύθου «ο λαγός και η χελώνα» και το κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα.
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 07:09

Δεύτερο «εμπάργκο»

Γράψαμε πριν από καιρό για το πλήγμα που δέχονται οι επαγγελματίες και η οικονομία μας μετά την απόφαση των γειτόνων μας της FYROM, να επιτρέψουν την είσοδο των Ελλήνων μόνο με την επίδειξη ταυτότητας και όχι διαβατηρίου, την ώρα που εμείς δεν τους δίνουμε βίζα για να μας επισκεφθούν, με ευθύνη του Προξενείου μας στα Σκόπια.
 Συνάντηση με τους εμπόρους που βρίσκονται πέριξ της λαϊκής αγοράς της πόλης του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κιλκίς, με πρωτοβουλία του προέδρου του Π. Τονικίδη και των εκπροσώπων του Εμπορικού Τμήματος.
Τη συνάντηση απασχόλησαν τα προβλήματα των εμπόρων από την λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών κ. Μανουσαρίδης.
 Μεγάλο και ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον του Έπαρχου Λευκωσίας κ. Αργύρη Παπαναστασίου για τη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων – σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες -  και για το λόγο αυτό ανέθεσε στην Επιμορφωτική Κιλκίς τη διοργάνωση μίας σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα Συμπλέγματα των Κοινοτικών Συμβουλίων  της Επαρχίας Λευκωσίας.
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007 05:17

5ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ, στο οποίο συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από τα Πολιτιστικά Κέντρα ΟΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Την πόλη μας εκπροσώπησε ο Ποντιακός σύλλογος «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», το «ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΙΛΚΙΣ» και ο Πολιτιστικός και  Φιλανθρωπικός σύλλογος  «ΑΡΜΟΝΙΑ».
1. ΤΕΧΝΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007, Ομιλία με θέμα “Ιωνική γη 85 χρόνια μετά”, ομιλητής Αθανάσιος Καραθανάσης, καθηγητής Ιστορίας της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ. Αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” στην Τέχνη, ώρα 8.30μ.μ.
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007 05:14

Πως θέλουμε το νέο Καποδίστρια

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Κιλκίς συνήλθε σε συνεδρίαση την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007 -παρουσία των Δημάρχων και του Προέδρου της Κοινότητας του Νομού- καταγράφοντας όλες τις απόψεις και τις προτάσεις τους, για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετά από διεξοδική συζήτηση κατέληξε στα παρακάτω: