espa pkm

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2026, 12:08:22 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δεν είναι όλα ήρεμα και γαλήνια στον όμορφο κόσμο των πελαργών. Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος: Της σύγκρουσης, της βίας και της μάχης μέχρι θανάτου! Κι αυτό, στη διεκδίκηση της φωλιάς από τα αρσενικά, με τον ερχομό τους στην Ελλάδα από την Αφρική, τον μήνα Μάρτη.

Ομάδες διάσωσης εργάζονται υπό καταρρακτώδη βροχή για να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε στα τέλη της εβδομάδας το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, ιδίως την πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Ολοένα και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στη Μόσχα την Παρασκευή 22/3.

Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή, ο απολογισμός της επίθεσης είναι 137 νεκροί, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Τρεις ένοπλοι άνδρες επιχείρησαν σήμερα να επιτεθούν εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στη συνοικία Νορ-Νορκ του Γερεβάν, της πρωτεύουσας της Αρμενίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αρμενίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δύο από τους τρεις άνδρες τραυματίστηκαν, όταν εξεράγησαν οι χειροβομβίδες που κρατούσαν.

Σε συμμετοχή στην στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τις 15 της ίδιας ημέρας και στην κινητοποίηση στην ΥΠΕ καλεί η ΕΝΙΘ.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καλεί σε κινητοποίηση ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία καθώς και για την ανάγκη για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.
Σαν να ήταν χθες που έφυγε από κοντά μας, η γιατρέσσα η Μάρθα Καριεντίδου και όμως πέρασε πάνω από ένας χρόνος από εκείνη την ημέρα (15 Μαρτίου 2023) που μας άφησε για πάντα στα 76 της χρόνια, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την "επάρατη νόσο¨.

Συμπληρώνονται σήμερα 203 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.  

Η Επανάσταση του ’21 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής του γιατί απέδειξε ότι η αποφασιστικότητα, η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν ν’ αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Παρά τη διχόνοια και τα μελανά της σημεία, οι πρόγονοί μας Αγωνιστές, μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο Ελευθερίας γραμμένο με τις θυσίες και το αίμα τους.  

Έντονη ήταν η συγκίνηση του βασιλιά Καρόλου μετά το γεύμα που είχε με τη νύφη του Κέιτ Μίντλετον πριν εκείνη μιλήσει στον κόσμο για το πρόβλημα υγείας της.

Περίπου στους 133 είναι οι νεκροί από τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Ρωσία, ενώ 107 άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ρωσικές αρχές έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν ως τώρα 41 άτομα από τα θύματα.

Σοκ έχει προκαλέσει η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία το βράδυ της Παρασκευής, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η Ρωσία προσπαθεί να συνέλθει και σήμερα είναι ημέρα εθνικού πένθους στη χώρα μετά το μακελειό σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, στην πιο φονική επίθεση που σημειώνεται στο ρωσικό έδαφος εδώ και δύο δεκαετίες όπου 133 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πολλοί από τους τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.