espa pkm

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026, 11:59:06 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Έργο, του οποίου την πατρότητα διεκδικεί ο Banksy, καλύφθηκε μερικώς από λευκή μπογιά στο βόρειο Λονδίνο, οδηγώντας την τοπική κοινότητα να λάβει μέτρα για την προστασία του σήμερα.

Η τοιχογραφία, την οποία ο διάσημος καλλιτέχνης δρόμου επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι φιλοτέχνησε, με ανάρτησή του στο Instagram, δημιουργήθηκε από πράσινη μπογιά, η οποία στάζει σε έναν τοίχο κι αντιπροσωπεύει το φύλλωμα ενός δέντρου που έχει γυμνά κλαδιά και βρίσκεται ακριβώς μπροστά.

Το αιματηρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε πριν από έναν χρόνο στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, με έναν Ιρακινό που πυροβόλησε εργαζόμενο στην υποδοχή γνωστού νυχτερινού κέντρου διασκέδασης επειδή του απαγόρευσαν την είσοδο ενώ στη συνέχεια ο δράστης ξυλοκοπήθηκε άγρια από πλήθος ατόμων, «ζωντάνεψε» σήμερα Τετάρτη (20/3) στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο σοκαριστικός τραυματισμός που τον έστειλε στο χειρουργείο και απείλησε την ίδια του τη ζωή, στα χέρια του.

Για πρώτη φορά βλέπει από κινητό τηλέφωνο τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο ουζερί που εργαζόταν.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (21-3-2024)

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ:

Η κ. Καρυστιανού και ο κος Ασλανίδης απέστειλαν αίτημα στη βουλή να αναγνωριστεί το προβάδισμα των διατάξεων του ενωσιακού δικαίου έναντι του εσωτερικού δικαίου στην περίπτωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ( 86 Σ και του Ν.3126/2003).

Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 11 έως και τις 17 Μαρτίου 2024, το ΣΚΡΑΤΣ διένειμε στους νικητές συνολικά 2.442.552 ευρώ.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν την χθες (19.03.2024) στη δημοσιότητα βίντεο από την εξουδετέρωση υψηλόβαθμου στελέχους του PKK, στο βόρειο Ιράκ.

Η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες), εντόπισε ένα λευκό φορτηγάκι που μετέφερε τη Rojda Bilen, τη λεγόμενη “γενική συντονίστρια της ομάδας νέων γυναικών” του PKK, σε μια αγροτική περιοχή της επαρχίας Sulaymaniyah.

Τρόμο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν οδηγό σχολικού λεωφορείου στο Μιζούρι των ΗΠΑ, να αρπάζει έναν μαθητή από το πουκάμισο και να προσπαθεί να τον στραγγαλίσει.

Καθηγήτρια κατέβασε άμεσα το χέρι του μαθητή όταν αντιλήφθηκε την κίνησή του, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

«Πρέπει να επισημάνω την όχι και τόσο ευγενική χειρονομία, για να το πω κομψά, που έγινε ενώ καλωσόριζα τους μαθητές του σχολείου από τη Ρώμη: ένας μαθητής σήκωσε δύο δάχτυλα και τον αντίχειρά του προς την πρωθυπουργό και τον σταμάτησε μια καθηγήτρια», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας, Ιγνάσιο Λα Ρούσα.

Η διεθνής αναγνώριση που κατέκτησε η Θεσσαλονίκη με την ένταξη της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO (UCCN), κάνει ευρύτερα γνωστή την μακραίωνη ιστορία πολιτισμού και την πλούσια κληρονομιά της πόλης, που με κινητήρια δύναμη τη γαστρονομία, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, μπαίνει σε ένα διεθνή διάλογο δημιουργικότητας, με στόχο την ανάπτυξη στην οικονομία, στην κοινωνία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.