espa pkm

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2026, 7:30:23 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Πάλι αν χρειαστεί θα συνεδριάσουμε και θα προτείνουμε και εμείς επιπλέον μέτρα για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας.

Ο πολιτιστικός σύλλογος  Άγιος Τρύφων  Γουμένισσας,  πραγματοποίησε  τριήμερη εκδρομή στην Λευκάδα.  Μέλη και φίλοι του συλλόγου την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, ξεκίνησαν το ταξίδι και επισκέφτηκαν το θρυλικό γεφύρι της  Άρτας, την Πρέβεζα  ενώ πήγαν για προσκύνημα στην Παναγία Φανερωμένη, η οποία είναι η πολιούχος και προστάτιδα της Λευκάδας. Στο ¨στεριανό¨ νησί του Ιονίου με την κοσμοπολίτικη γοητεία, επισκέφτηκαν το μουσείο Φωνογράφου και παλιών ενθυμημάτων, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν αρκετά κομμάτια από την σύγχρονη λαογραφική ιστορία της Λευκάδας και συλλογή από φωνογράφους και άλλα αξιόλογα εκθέματα.

Η Σωτηρία Μιχαηλίδου αποσπασμένη εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής στη Βιβλιοθήκη, μας ξανασυστήνεται με τη νέα της ιδιότητα! Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου παρουσίασε στο παιδικό κοινό της Βιβλιοθήκης το πρώτο της βιβλίο «Ο Αστέρης ταξιδεύει στο διάστημα».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς τάσσεται αναφανδόν υπέρ των αιτημάτων της Ένωσης Γονέων δήμου Κιλκίς, όπως αυτά περιγράφονται στο ψήφισμα που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 30/10/2023, το οποίο παρατίθεται στο τέλος. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση που κινήθηκε γύρω από το ζήτημα της νομικής δυνατότητας του δήμου να συνδράμει στις σχολικές μεταφορές καθώς και το απαγορευτικό της επιτρόπου στην εμπλοκή του δήμου στο συγκεκριμένο έργο, τεκμηριώνει τα διαχειριστικά όρια που ορίζει ο νομοθέτης.

Προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι αν δεν υπάρξει σύγκρουση, δηλαδή αντιπολίτευση στο στενό κορσέ του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των δήμων, καμία λαϊκή ανάγκη και κανένα λαϊκό πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί. 

Στο δημαρχείο Παιονίας την  Παρασκευή 3 Νοεμβρίου,  ο κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης  με την ιδιότητα του δημάρχου δήμου Παιονίας, ο κ. Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης  με την ιδιότητα του Προέδρου της ΔΕΥΑ  Παιονίας και ο κ. Γιώργος Παπαζήσης ως  νόμιμος  εκπρόσωπος της εταιρείας «ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.»    συνυπέγραψαν  την εκτέλεση  του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΕΛ ΒΑΦΕΙΟΧΩΡΙΟΥ & ΠΟΝΤΟΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ»   με δαπάνη εργασιών 1.438.333,60 € και χρηματοδότηση από πόρους του  Υπουργείου Εσωτερικών μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».    

Συνεδριάζει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου σε ΕΙΔΙΚΗ  ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, και ώρα 17:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: 

Στη Βουλή συζητήθηκε χτες 07/11/2023, η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, με θέμα τις ενισχύσεις και αποζημιώσεις των παραγωγών καστάνου, αμπελιών και σίτου.

Έπειτα από σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς, συλλόγους και συνεταιρισμούς, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφερε στη Βουλή το θέμα που αφορά χιλιάδες αγρότες και πλήττει μεγάλο μέρος της κοινωνίας του Κιλκίς και της Παιονίας και κάλεσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να απαντήσει σχετικά με:

Την αποζημίωση των Καστανοπαραγωγών λόγω της φετινής ακαρπίας.

Τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κάνεις έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Μία βόλτα το πρωί της Πέμπτης (9/11), σε ώρα που ακόμα δεν έχει περάσει πολύς κόσμος, είναι ικανή να αποτυπώσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η Θεσσαλονίκη.

Στον κινηματογράφο Ολύμπιον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έφτασε λίγο πριν τις 11 το βράδυ η Μόνικα Μπελούτσι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής & Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Η Ιταλίδα ηθοποιός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπου θα βραβευτεί με τον “Χρυσό Αλέξανδρο”.

Σε μιας μικρής κλίμακας επεισόδιο μετείχαν το βράδυ της Κυριακής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την προβολή της ταινίας «Τα παιδιά του χειμώνα» του Αλεξάντερ Πέιν στο θέατρο Ολύμπιον, η προβολή του οποίου έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνήθηκε να καθίσει στις θέσεις που της είχαν δεσμεύσει δόπλα σε αυτές της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να της βρουν νέες.