espa pkm

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2026, 8:14:04 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για το ανακύψαν θέμα στην τελευταία του τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου σχετικά με την δυνατότητα οικονομικής κάλυψης δρομολογίων από πλευράς Δήμου Κιλκίς προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά των μαθητών σε σχολεία υποδοχής, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννης Χατζηαποστόλου είχε χθες συνάντηση με την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κατά τη συνάντηση η Επίτροπος κατέστησε σαφές ότι δεν υφίσταται το νομικό πλαίσιο και ως εκ τούτου ούτε ο Δήμος Κιλκίς, ούτε η Σχολική Επιτροπή του Δήμου νομιμοποιούνται να  μισθώσουν μεταφορικό μέσο, έστω και προσωρινά, για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες. Από την εκπρόσωπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου διευκρινίστηκε κατηγορηματικά ότι η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών ανήκει αποκλειστικά στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2023, ορκίσθηκε η νέα μόνιμη υπάλληλος της Διεύθυνσης ΚΕΠ του Δήμου Παιονίας.

Χθές το βράδυ της Τετάρτης 1/11, μονοκατοικία, στη Δορκάδα, του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης τυλίχτηκε στις φλόγες.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο μετά τις 21:00 και επί τόπου έσπευσαν πέντε οχήματα με 10 πυροσβέστες και έσβησαν τη φωτιά.

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα:

-Στις 10:00, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στην Αριστοτέλους, για προβλήματα που αφορούν στον κλάδο τους.

Μια 40χρονη μητέρα, η οποία είχε ένα παιδί μόλις 3,5 ετών, έχασε τη ζωή της το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Το δυστύχημα συνέβη όταν ένα λεωφορείο της γραμμής 23 εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα του δρόμουΜοναστηρίου και σύγκρουσε με άλλα οχήματα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε σημερινή (1/11) ανακοίνωση της, αναφέρεται στα γεγονότα της Κυριακής, στην περιοχή της Βούλγαρη.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: «η φυσική ηγεσία της ΕΛ.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για την εξαφάνιση ενός ηλικιωμένου άνδρα.

Όπως ανακοίνωσε η ανιψιά του ηλικιωμένου άνδρα στα κοινωνικά δίκτυα: “Εξαφανίστηκε ο θείος μου στις 1 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι από την περιοχή Νικόπολη Θεσσαλονίκης.

Την απόφαση να συγκατοικήσουν έλαβαν συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσουν την μοναξιά τους και να περιορίσουν τα έξοδά τους.

Όπως λένε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν επιθυμούν να γίνουν βάρος στα παιδιά τους, ούτε να καταλήξουν σε οίκους ευγηρίας, αλλά προτιμούν να κάνουν ο ένας παρέα στον άλλον.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (2-11-2023)

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Οι μοδίστρες μαζί με τις καπνεργάτριες αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζόμενων γυναικών σε αστικά επαγγέλματα στην πόλη του Κιλκίς. Εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του γυναικείου πληθυσμού της πόλης για τις καθημερινές αλλά και τις επίσημες εμφανίσεις του.