espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 10:33:35 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την ηγεσία και μέριμνα του υπουργού κ. Γεώργιου Γεωργαντά, επιβραβεύοντας την διοικητική και τεχνική επάρκεια, ικανότητα και πείρα στην επιτυχημένη διαχείριση παρεμβάσεων ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα της ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Κιλκίς», ενέκρινε το αίτημά της για πρόσθετη υπερδέσμευση ποσού 4.500.000€ στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD / LEADER.

Αφού υπέγραψε νόμο για να στείλει και βαρυποινίτες στο μέτωπο της Ουκρανίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε μήνυμα στους αμάχους στη Χερσώνα: φύγετε το συντομότερο!

Η Χερσώνα είναι μια από τις περιφέρειες της Ουκρανίας τις οποίες η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προσάρτησε, μετά τα «δημοψηφίσματα» αλλά στην πόλη μαίνονται οι μάχες, αφού οι ουκρανικές δυνάμεις δεν υποχωρούν.

Μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ την προηγούμενη εβδομάδα, το Twitter κλείνει σήμερα Παρασκευή τα γραφεία του, ενόψει των μαζικών απολύσεων που σχεδιάζει, οι οποίες μπορεί να διχάσουν το προσωπικό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εγκρίνει ήδη την ενδεχόμενη πώληση.

Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την αγορά μιας δεύτερης παρτίδας οκτώ νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια συμφωνία ύψους περίπου 1,3 δισεκ.

Έκκληση στους γονείς των μαθητών του Κολεγίου Δελασάλ, να συμβάλουν όλοι ώστε να επικρατήσει ενότητα και ομοψυχία στη σχολική κοινότητα απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολειου, μετά το περιστατικό της συμπλοκής μεταξύ μαθητών, που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό ενός και τη δια παντός αποβολή τεσσάρων που άσκησαν σωματική βία.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 45χρονος.

45χρονος άνδρας έπεσε από τον 3ο όροφο το μεσημέρι της Παρασκευής στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 1, στην Κάτω Περαία, στη Θεσσαλονίκη.

Ένα νέο συνεδριακό κέντρο, που θα μπορεί να φιλοξενεί από 80 έως 110 συνέδρους, πρόκειται να λειτουργήσει από τα μέσα του 2023, στο χαμηλό κτίριο της παλιάς εταιρείας φωταερίου της Θεσσαλονίκης, με τα καμπυλωτά μεγάλα ανοίγματα, την κεραμωτή στέγη και τον ελαφρύ διάκοσμο, δίπλα ακριβώς στη σημερινή οδό 26ης Οκτωβρίου.

Έληξε ο συναγερμός που προκάλεσε η ανεξέλεγκτη πτώση μέρους ενός κινεζικού πυραύλου.

Η Κίνα δημιούργησε και πάλι παγκόσμιο συναγερμό μετά την ανεξέλεγκτη πτώση μέρους ενός πυραύλου του φιλόδοξου διαστημικού της προγράμματος.

΄Ενας παπαγάλος-κλέφτης προσγειώθηκε στον ώμο δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού στη Χιλή παίρνοντας μακριά το ακουστικό που φορούσε. 

Μετά το αρχικό σοκ όλοι ξεκαρδίστηκαν καθώς το απρόοπτο συνέβη την ώρα που ο δημοσιογράφος Nicolas Krumm μετέδιδε ρεπορτάζ για διάρρηξη σπιτιού.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά «ακτιβιστών», οι οποίοι θεωρούν πως ο καλύτερος τρόπος να αφυπνίσουν την ανθρωπότητα ώστε να ευαισθητοποιεί για την κλιματική αλλαγή είναι καταστρέφοντας ανεκτίμητα έργα τέχνης, πίνακες και αρχαιολογικούς θησαυρούς.