espa pkm

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2026, 11:59:42 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τις διαδικασίες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 100 σχολεία ξεκινά ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να τα καταστήσει ενεργειακά αυτόνομα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Δύο άτομα σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα δίωξης εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν Έλληνα, 51 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Γερμανίας προκειμένου να εκτίσει ποινή για το αδίκημα της απάτης, αναφέροντας ότι η οικονομική ζημία που προκλήθηκε στους παθόντες ανέρχεται σε (613.437,46) ευρώ.

Δύο ανήλικοι αλλοδαποί νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά τον τραυματισμό τους σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε σε δρόμο της Νεάπολης κατά την διάρκεια ελέγχου για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Με ηλεκτρολόγους μηχανικούς (μία θέση), υπάλληλους γραφείου (μία θέση) και ηλεκτροτεχνικούς δικτύων (δυο θέσεις) ενισχύεται ο ΔΕΔΔΗΕ στο Κιλκίς.

Συνεχίζει να ανεβαίνει ο απολογισμός των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στο Ιράν τις τελευταίες ημέρες.

Τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις με αφορμή τον θάνατο νεαρής Ιρανής μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR) που έχει την έδρα της στο Όσλο.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε σήμερα διάταγμα με το οποίο δίνεται η ρωσική υπηκοότητα στον πρώην συνεργάτη της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν.

H ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα λάβει χώρα στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης,

. Στην ατζέντα της ξεχωρίζει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Συγκέντρση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποίησαν το απόγευμα φοιτητές και φοιτήτριες που διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Για άλλη μια χρονιά τιμήσαμε προεχόντως ―όπως το εποφείλουμε― τη μνήμη των 40.000 νεκρών και των 100.000 τραυματιών, αναπήρων και αγνοουμένων στρατιωτικών από την πατρίδα μας και τις άλλες συμμαχικές χώρες της ΑΝΤΑΝΤ, στο Διασυμμαχικό Μνημείο του Πολυκάστρου επί της Εθνικής οδού, 60 χλμ από Θεσσαλονίκη και 4,5 χλμ από τους Ευζώνους.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Σερβίας και Ρωσίας, Νίκολα Σελάκοβιτς και Σεργκέι Λαβρόφ αντίστοιχα, συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή

Η Σερβία υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία που αφορά τις διμερείς σχέσεις και προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ και της ΕΕ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι οποίες καταγγέλλουν την άκρα μυστικότητα που υπήρχε πριν τη συνάντηση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών και τις υπογραφές.