espa pkm

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2026, 11:20:52 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες το πρωί στην περιοχή του Ευόσμου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί είχαν παγιδεύσει τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) στη Θεσσαλονίκη –στον Εύοσμο, τη Νεάπολη και τη Χαριλάου – με σκοπό την υποκλοπή στοιχείων και την κατασκευή αντιγράφων καρτών – κλώνων.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ στην πρόσφατη 86η ΔΕΘ, οι επισκέπτες είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθούν κάθε ημέρα επιχειρησιακούς χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας να «εκτελούν» αποστολές σε έναν απίστευτα αληθοφανή εικονικό κόσμο.

Με ανησυχία παρακολουθεί η Ευρώπη τις εκλογές στην Ιταλία με τις κάλπες να έχουν ανοίξει από σήμερα στις 8 το πρωί ώρα Ελλάδας

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν 50.869.304 Ιταλοί, για να ανανεώσουν τη σύνθεση του κοινοβουλίου της χώρας.

Η αμερικανική προεδρία καταδίκασε χθες Σάββατο τις «δυνητικά καταστροφικές, επικίνδυνες και απαράδεκτες συνέπειες» της απόφασης δικάστριας στην Αριζόνα που σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ενεργοποίησε εκ νέου την πλήρη απαγόρευση της άμβλωσης βασιζόμενη σε νόμους που ανάγονται στον 19ο αιώνα.

Ένας πενηνταπεντάχρονος ημεδαπός συνελήφθη ύστερα από αστυνομική επιχείρηση χθες το πρωί στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, παρουσία δικαστικής Αρχής καθώς κατηγορείται ότι καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε δύο αυτοσχέδια θερμοκήπια ενώ, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, κατείχε πλήθος αρχαίων νομισμάτων, δαχτυλιδιών και άλλων αντικειμένων.

Συνελήφθησαν 3 άτομα που καλλιεργούσαν 30 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4 μέτρων. Συνολικά κατασχέθηκαν 17 κιλά και 380 γραμμάρια κάνναβης.

Τα σχολεία ξεκίνησαν και οι μικροί καλλιτέχνες δημιούργησαν σχολικές κατασκευές στο ΚΔΑΠ Kinesis. Πρώτη μας κατασκευή, την ώρα των εικαστικών οι μικροί μας καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα πορτραίτο για φωτογραφίες!

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, ως ειδικός αγορητής επί του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας, με τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

Η έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Σιταρίδη, «Μνήμης Λίθοι 1914-1918» εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο και Πληροφόρησης Πολυκάστρου. Η έκθεση, υπό την αιγίδα του δήμου Παιονίας, εντάχθηκε στο πλαίσιο της 104ης επετείου της Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου.

ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ / http://efxinospontos.gr.

Τους τρόπους με τους οποίους η ποντιακή διάλεκτος θα γίνει κτήμα όλο και περισσοτέρων ανθρώπων ποντιακής καταγωγής, αλλά και των συνελλήνων, εξετάστηκαν στη διάρκεια της Συνάντησης Εκπαιδευτών Ποντιακής Διαλέκτου, η οποία έγινε στο Κιλκίς, με την υποστήριξη του δήμου της πόλης, ενός προσφυγικού δήμου, στον οποίο συμβιώνουν αρμονικά πρόσφυγες και γηγενείς.