Οι Αμερικάνοι Ντέιβιντ Τζούλιους και Αρντέμ Παταπουτιάν τιμήθηκαν με το φετινό βραβείο Νόμπελ Ιατρικής
Η βράβευση τους έγινε χάρη στις ανακαλύψεις τους σχετικά με το πως το νευρικό σύστημα αισθάνεται τη θερμοκρασία και την αφή.
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Με ξεκαρδιστικά χαμόγελα και παιδικά επιφωνήματα θαυμασμού κύλησε η πρώτη ημέρα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς.
Το Δημοτικό Πάρκο – Κήπος, η Αυστροελληνική Καπναποθήκη, το Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς γέμισαν με ζωντάνια και θετική ενέργεια στην εναρκτήρια λαμπερή γιορτή με παιδιά, γονείς και φίλους της τέχνης του κουκλοθεάτρου να παρακολουθούν με ξέχειλο ενθουσιασμό τον αέρινο χορό των μαριονετών, εντυπωσιακά κόλπα και ακροβατικά και να συμμετέχουν σε διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.125, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 663.433 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 90 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.897 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Η βράβευση τους έγινε χάρη στις ανακαλύψεις τους σχετικά με το πως το νευρικό σύστημα αισθάνεται τη θερμοκρασία και την αφή.
Την ελληνοκυπριακή πλευρά στηλιτεύει ως υπεύθυνη για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με το RAI, στο Μιλάνο από τον πρώτο γύρο επανεκλέγεται ο απερχόμενος κεντροαριστερός δήμαρχος Μπέπε Σάλα.
Από το υλικό που βγήκε στην δημοσιότητα διαπιστώθηκε η παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.
Οι μαθητές προσήλθαν σήμερα κανονικά στα δύο σχολεία, ενώ στο ΕΠΑΛ Ευόσμου ήταν προγραμματισμένος σχολικός περίπατος.
Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων στην χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς εκτελέστηκαν και εξελίσσονται, στο πλαίσιο υλοποίησης έργου που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2020 και θα διαρκέσει, συνολικά δεκαοκτώ μήνες.
Πρόκειται – όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης « για παρεμβάσεις οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ρεμάτων, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Κιλκίς».
Ενημερωτικό σημείωμα για την ένταση που επικρατεί μεταξύ Λονδίνου και Μπέλφαστ εξέδωσαν οι Συντηρητικοί, στο οποίο προειδοποιούν πως η ρύθμιση που επιτρέπει να αναστείλει μονομερώς τις ιδιαίτερες τελωνειακές ρυθμίσεις μετά το Brexit που αφορούν τη Βόρεια Ιρλανδία (βορειοϊρλανδικό πρωτόκολλο) είναι πλέον εντός των επιλογών του.