espa pkm

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2026, 11:39:54 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 22:36

1827, «Το ευτυχές σφάλμα»

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, φιλόλογος.

Αν η ναυμαχία του Ναυαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827) θεωρήθηκε από τους φιλέλληνες το «ευτυχές σφάλμα» και αναγνωρίστηκε ως η «πιο τίμια νίκη από καταβολής κόσμου» αντίθετα για τους Γάλλους και κυρίως για τους Άγγλους ήταν το «ατυχές σφάλμα», γι’ αυτό και η συντηρητική κυβέρνηση των Τόρηδων παρέπεμψε σε δίκη τον ναύαρχο Κόρδιγκτον, που προΐστατο του συμμαχικού στόλου στο Ναυαρίνο και τον αντικατέστησε με άλλον.

Εκδόθηκε την 5η Μαΐου η Απόφαση κατανομής 16.910.000,00 ευρώ σε 326 Δήμους της Χώρας για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων, δηλαδή δεν πρόκειται για κάποια επιπλέον οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Κεντρικό Κράτος. 

Τις ένδοξες ημέρες της μεταποίησης στο Κιλκίς στη δεκαετία του ‘90 όταν σε επίπεδο μεσαίου μεγέθους επενδύσεων ο νομός κατείχε τη μερίδα του λέοντος και πάντα σε ποσοστά περί το 40% του συνόλου της Κ. Μακεδονίας, θυμίζει η “Γενική Επιχειρηματικότητα” του αναπτυξιακού νόμου 4399/2019 αυτήν την φορά σε επίπεδο Υπ. Μακεδονίας-Θράκης.

Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 21:27

Τα δικά μας Τέμπη

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Την παραποτάμια περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Μικροδάσους κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως τα Τέμπη του Κιλκίς και νομίζω πως έχουν. Είναι το πιο στενό σημείο του Αξιού από τους Ευζώνους προς Πολύκαστρο, ένα πανέμορφο τοπίο χειμώνα – καλοκαίρι, ένας τόπος που προσφέρεται για στιγμές απόδρασης και χαλάρωσης.

Θλιβερός ο απολογισμός στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν

Ο απολογισμός των θυμάτων από την έκρηξηέξω από σχολείο στην Καμπούλ, αυξήθηκε σε τουλάχιστον 68 νεκρούς, όπως δήλωσαν σήμερα Αφγανοί αξιωματούχοι.

Οι γιατροί δίνουν μάχη για να περιθάλψουν τους 165 τραυματίες, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια αναγνώρισης της ταυτότητας των θυμάτων.

Συνέντευξη της Βαλέριας Καρακάση υποψήφιας Διδάκτορος Δ.Π.Θ. στην Αναστασία Θεοδωρίδου.

Η κόπωση συμπόνιας είναι ένα φαινόμενο που μαστίζει τους επαγγελματίες Υγείας κυρίως αυτή την περίοδο της πανδημίας. Στο θέμα αυτό τοποθετείται επιστημονικά η Βαλέρια Καρακάση, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή της στη διερεύνηση των δεδομένων αυτού του φαινομένου της περιόδου αυτής.

Υπογράφουν οι:
- Παπαδοπούλου Χρυσή-Ουρανία, Απόφοιτη Τμήματος Χρηματοοικονομικής, Παν. Πειραιά / Επιχειρηματίας Ξενοδοχειακών Δραστηριοτήτων.
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνείς Σπουδές, Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διπλωματία, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Του Νίκου Κουζίνη.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ.
Ο Ομέρ Βρυώνης, θέλοντας να εξουδετερώσει την επανάσταση στην Εύβοια, για να έχει τα χέρια του ελεύθερα προς εύκολη καθυπόταξη της Ανατ. Στερεάς και κατόπιν της Πελοποννήσου, έφθασε στη Χαλκίδα από τη Θήβα με 2.000 στρατιώτες τον Ιούλιο του 1821.

Του Στέφανου Παραστατίδη.
Ας δούμε τη σημερινή κατάσταση της χώρας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας υπό τη μορφή ερωτημάτων:
- Εμβολιάζουμε με αριθμούς ρεκόρ; Είναι το πρώτο ερώτημα και προφανώς δεν ισχύει.

Αφιέρωμα της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai στην Ελλάδα ενόψει καλοκαιριού

Στην χώρα μας και στις προετοιμασίες για την έναρξη της τουριστικής περιόδου αφιέρωσε αναλυτικό ρεπορτάζ η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη η οποία πρότεινε με έμφαση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πιστοποιητικό για ελεύθερες μετακινήσεις.