Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους 25 εργαζομένους του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης, αναφορικά με την ενδεχόμενη μεταφορά του στην Καβάλα, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, κατά την τελευταία τακτική συνεδρίασή του, το Δ.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ψήφισμα του Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης αναφορικά με τη μεταφορά του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης στην Καβάλα
Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη: Αφιέρωμα στο «Μαουτχάουζεν»
Η Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Μαουτχάουζεν», την Παρασκευή 26/2 στις 7μ.μ., στο πλαίσιο των δράσεων για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Εβραϊκής κοινότητας.
Να εκπέσουν οι κατηγορίες σε βάρος των 31 συλληφθέντων στο ΑΠΘ ζητούν ΜΑΣ και ΕΑΑΚ
«Ο φόβος και η καταστολή δεν θα πετύχουν να βάλουν στον γύψο τον αγώνα των φοιτητών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους φοιτητικές παρατάξεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας να εκπέσουν οι κατηγορίες σε βάρος 31 ατόμων που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο κατειλημμένο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.
Το «στερνό αντίο» είπαν στον αγροτοσυνδικαλιστή και στέλεχος του ΚΚΕ, Θανάση Ιωαννίδη
Την Κυριακή 21 Φλεβάρη 2021 έφυγε από κοντά μας ο αγροτοσυνδικαλιστής, γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ, Θανάσης Ιωαννίδης από τα Αμάραντα Κιλκίς.
Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας
Η προειδοποίηση επί του παρόντος θα είναι εσκεμμένα ασαφής. Αφορά σε μεγάλο οργανισμό ο οποίος προικοδοτήθηκε με ένα τεράστιο έργο, ικανό να αλλάξει τη μοίρα του τόπου μας.
Έγιναν σκληροί οι καιροί
Πατριώτης μέγας και αθεράπευτος λάτρης του γενέθλιου χωριού του, του Μελανθίου, ο και αναγνώστης μας Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης διαμένων προσωρινά, επί δεκαετίες δηλαδή, στο Στρατώνι Χαλκιδικής, φροντίζει κάθε χρόνο μια υποχρέωσή μας: Να γράφουμε για την ανάγκη-μηδέποτε ικανοποιηθείσα- της ενίσχυσης της συγκοινωνίας.
Μόνο με αυτό το όπλο θα συνετιστεί η Τουρκία
Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.
Απόρροια της τουρκικής επιθετικότητας τα δύο τελευταία χρόνια είναι η αγορά ακριβών οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα.
Ένας ευσυνείδητος Σεϊχουλισλάμης, που το 1821 έσωσε με τη ζωή του, τον Ελληνισμό της Πόλης
Γράφει ο Κων/νος Βαστάκης, Θεολόγος - πρώην Λυκειάρχης.
Προλογικό Σημείωμα
Με την ευκαιρία του πανηγυρικού εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για την απελευθέρωση του Ελληνισμού από τον σκληρό ζυγό δουλείας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, είναι ηθικό καθήκον μας να θυμηθούμε και να μνημονεύσουμε έναν Οθωμανό αξιωματούχο, μουσουλμάνο (και προπάντων για την ευσυνειδησία του και την αντικειμενικότητά του υπέροχον άνθρωπο), τον Σεϊχουλισλάμη Χατζή Χαλίλ Εφέντη.
ΕΕ: Ανησυχία για την πίεση εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Τουρκία
Την ανησυχία της εκφράζει η ΕΕ για την πίεση που ασκείται εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP) και μελών του όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Πήτερ Στάνο.
ΕΕ: Η AstraZeneca ενδέχεται να παραδώσει λιγότερα από τα μισά εμβόλια για τα οποία έχει δεσμευτεί
Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca αναμένεται ότι θα παραδώσει στην ΕΕ λιγότερα από τα μισά εμβόλια για την Covid-19 απ’ όσα έχει δεσμευτεί, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανέφερε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.