espa pkm

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026, 6:14:49 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέρασε αθόρυβα και ήδη βρισκόμαστε ενώπιον εξελίξεων ενδεχομένως μη αναστρέψιμων. Ο γνωστός όμιλος Μυτιληναίος ετοιμάζεται να υλοποιήσει επένδυση που αφορά σε κατασκευή και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στο Σταυροχώρι.
Η περιβαλλοντική μελέτη δημοσιοποιήθηκε το καλοκαίρι (Ιούλιος 2020) στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης και της κατάθεσης απόψεων από φορείς και πολίτες. Η τεθείσα προθεσμία (17 Ιουλίου έως 16 Αυγούστου) εξέπνευσε η μελέτη εγκρίθηκε και πλέον απομένει η υλοποίηση της επένδυσης σε τρία αγροτεμάχια (960, 961 και 962) του αγροκτήματος Σταυροχωρίου.
Ιδού πως παρουσιάζουν την επένδυση στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:
Συμφωνία μέσω της θυγατρικής της Zeologic Α.Ε.Β.Ε. με την εταιρεία Inwaste Α.Ε., υπέγραψε η Mytilineos για τον σχεδιασμό, προμήθεια και κατασκευή πρότυπης μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων και μη ατερεών αποβλήτων και ιλύων στην Ελλάδα.
Η επένδυση, που έχει ήδη λάβει τις απαραίτητες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, θα υλοποιηθεί στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, και θα αποτελεί την πρώτη εγκατάσταση αυτού του είδους στη χώρα. Ο στόχος της εταιρείας είναι η μονάδα αυτή να καταστεί πρότυπη και να συμβάλει στην ασφαλή επεξεργασία των αποβλήτων, αποτελώντας την πρώτη ολοκληρωμένη περιβαλλοντική λύση στο ζήτημα της επαρκούς διαχείρισης των Επικίνδυνων Αποβλήτων στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωσή της, θα μπορεί να επεξεργαστεί επικίνδυνα στερεά απόβλητα και επικίνδυνες ιλύες, καθιστώντας τα μετά την επεξεργασία μη επικίνδυνα και αδρανή, ώστε να μπορούν να οδηγηθούν προς ασφαλή διάθεση ή ακόμη και προς δευτερογενή χρήση (π.χ. οικοδομικά υλικά).
Ο σχεδιασμός της πρότυπης αυτής μονάδας βασίστηκε στη διεθνώς κατοχυρωμένη μέθοδο επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων GACS (Geochemical Active Clay Sediment), της οποίας τα εμπορικά δικαιώματα κατέχει αποκλειστικά η Zeologic.
Ταυτόχρονα, θα συμβάλει στην ταχύτερη επίτευξη των στόχων διαχείρισης αποβλήτων που έχουν τεθεί, σε εθνικό επίπεδο μέσω του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.) και του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Ε.Α.) για τις ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν βεβαρημένα και επικίνδυνα απόβλητα και υποχρεούνται να τα διαχειριστούν.
Τέλος, μέσω της υλοποίησης αυτής της εγκατάστασης ανοίγεται η προοπτική για την διαχείριση και άλλων ιδιαίτερα βεβαρημένων αποβλήτων όχι μόνο στην  Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβάνοντας σημαντικούς τομείς της οικονομίας όπως η εξυγίανση επιβαρυμένων εδαφών.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. Μην μας πει κανείς ότι δεν γνώριζε... 

Προ των πυλών είναι η αδειοδότηση της εταιρείας Μυτιληναίος για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στα όρια της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΡΩΙΝΗ". 

Στα περίπου 100-200 εκ. ευρώ εκτιμάται το κόστος αναβολής του Euro 2020, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο EFE. Η απόφαση για αναβολή της διοργάνωσης ήταν αναμενόμενο να έχει και οικονομικό αντίκτυπο για την UEFA, η οποία αναγκάστηκε να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής για το 2021.

227 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική εκ των οποίων τα 50 στο κέντρο της Αθήνας - 69 στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

 
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 599 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147283, εκ των οποίων 52.1% άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5682 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44815 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

328 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 227 (69.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1006 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.387 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3183 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 10
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 34
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 11

 


ΑΡΚΑΔΙΑΣ 2
ΑΧΑΪΑΣ 22
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 16
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 24
ΔΡΑΜΑΣ 2
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 29
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 34
ΕΒΡΟΥ 19
ΕΥΒΟΙΑΣ 11
ΗΛΕΙΑΣ 2
ΗΜΑΘΙΑΣ 8
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2
ΘΑΣΟΥ 1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 69
ΘΗΡΑΣ 1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 4
ΚΑΒΑΛΑΣ 1
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 1
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 3
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 3
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 50
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1
ΚΙΛΚΙΣ 11
ΚΟΖΑΝΗΣ 26
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 8
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 5
ΛΑΡΙΣΑΣ 20
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 3
ΛΕΣΒΟΥ 5
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 9
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3
ΝΗΣΩΝ 1
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 25
ΞΑΝΘΗΣ 9
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 31
ΠΕΛΛΑΣ 1
ΠΙΕΡΙΑΣ 20
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1
ΡΟΔΟΠΗΣ 2
ΣΕΡΡΩΝ 16
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ* 16
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 4
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 1
ΦΩΚΙΔΑΣ 1
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 8
ΧΑΝΙΩΝ 3

 

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί προστατεύουν και κατά των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού, εκτιμά ο Πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ» Κλάους Τσίχουτεκ.

Ο κ. Τσίχουτεκ δήλωσε ακόμη ότι σε περίπτωση που χρειαστεί προσαρμογή του εμβολίου, η οποία, όπως π.

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τοποθετήθηκε επισήμως μετά από δημοσίευμα στην “Καθημερινή Κύπρου”, που εμπεριείχε το όνομα του Προέδρου σχετικά με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, με την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας σε αιτούντες από το εξωτερικό, και το οποίο προκάλεσε την παραίτηση του συντάκτη του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, αργότερα σήμερα, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Tύπου του κόμματός του AKP, με στόχο να καθησυχάσει κάθε αμφιβολία των πολιτών σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις φοιτητικών παρατάξεων, συλλόγων γονέων και ενώσεων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με αιτήματα προς το υπουργείο Παιδείας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ που παρουσιάστηκε χθες και τη λήψη μέτρων για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων.

Ταξίδι στις εικόνες των ήχων και στους ήχους των εικόνων, ξεκινά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και γίνεται μόλις το 3ο κινηματογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο, μετά εκείνα της Τραϊμπέκα και του Όστιν, που εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο των podcasts.

Για «στροφή στην προστιθέμενη αξία του τουρισμού και για αναβάθμιση των υπηρεσιών που αύξησε τις εισπράξεις στην κεντρική Μακεδονία», έκανε λόγο ο τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, με αφορμή τη δεύτερη έκδοση των Ετήσιων Εκθέσεων Ανταγωνιστικότητας και Διαρθρωτικής Προσαρμογής στον Τομέα του Τουρισμού των 13 Περιφερειών της χώρας που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και αφορά στο 2019.