espa pkm

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026, 4:08:02 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρεις διαδοχικές μέρες με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων (Κυριακή 8, Δευτέρα 3, Τρίτη 5) ήταν αρκετές για να βγάλουν το νομό Κιλκίς από τον κόκκινο βραχνά. Ήδη από την Τρίτη το Κιλκίς βρίσκεται στην πορτοκαλί ζώνη με 143 (λιγότερα από το όριο των 150 ανά 100.000 πληθυσμού) ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα ή άλλως με 143 ημερήσιο δείκτη μολύνσεων (ΗΔΜ) 14ημέρου ανά 100.000 πληθυσμού.

Αλλόκοτοι καιροί, πόλεμος σε ειρήνη με πανδημία κορωναϊού. Με την επιστροφή μου στον πολιτικό στίβο του Κιλκίς, γρήγορα διέγνωσα ότι πολλά η κρίση τα άλλαξε, ανθρώπους και καταστάσεις.

Η δανέζικη εταιρεία Ramboll απέσυρε την συμμετοχή της από το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, φοβούμενη την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, γράφει η εφημερίδα Politiken επικαλούμενη δική της πηγή.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream-2 που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία θα ολοκληρωθεί παρά τις πιέσεις που ασκούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti o διευθυντής της τρίτης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Τριάπκιν.

Περισσότερες από 100 προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών με ανοιχτή επιστολή τους που έστειλαν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας ζητούν να μεριμνήσουν ώστε να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των θυμάτων των σταλινικών διώξεων, με το να τους δοθεί κατοικία στον τόπο όπου διέμεναν οι οικογένειές τους πριν σταλούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης («Γκουλάγκ»).

Τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, από τις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των εργολαβικών συναδέλφων τους, χωρίς μεταβολές στα μισθολογικά και εργασιακά τους, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με ίση μεταχείριση.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας στην Ελλάδα , ήταν ο αποδέκτης του  φετινού βραβείου «Μαρκίδες Πούλιου». Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ και η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, αποφάσισαν να μετατρέψουν ειδικά για φέτος το Δημοσιογραφικό Βραβείο που θεσπίστηκε το 2008, σε νεύμα αναγνώρισης της προσφοράς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας.

Την απόλυτη εμπιστοσύνη τους για την ενημέρωσή τους δείχνουν οι κιλκισιώτες -και όχι μόνο- στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Δημοσιογραφικού μας Οργανισμού, eidisis.gr, καθιστώντας την μια από τις καλύτερες περιφερειακές ιστοσελίδες της χώρας.

Στην αρχή δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Ο φίλος που μας έστειλε την ΦΩΤΟ ορκίζονταν πως είναι πραγματική και έδωσε και τη διεύθυνση. Την άλλη ημέρα πήγαμε και επιβεβαιώσαμε πως η αφίσα με το φριχτό περιεχόμενο ήταν όντως αναρτημένη.
Την αναδημοσιεύσαμε καθώς επί μέρες στη συνέχεια δεν είχε κατέβει.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (14-1-2021)