espa pkm

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026, 8:01:10 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

   Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 το οποίο ανέπτυξαν η αμερικανική Pfizer και η γερμανική BioNTech στάλθηκαν σήμερα λίγο πριν από τις 7 το πρωί στο κεντρικό φαρμακείο των Νοσοκομείων του Παρισιού (Hôpitaux de Paris), σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί με μαγνήτη στο ανοικτό ημιφορτηγό στο οποίο επέβαιναν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού – είχε τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του οχήματος – στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό ενός αμάχου, ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο Φερντάους Φαραμάρζ.

Μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν σήμερα τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech.

Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει τη διανομή παρτίδων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Αθήνα και παραδόθηκαν στο χώρο αποθήκευσης παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Πάρτι σε σπίτι παρά την απαγόρευση διοργάνωσαν σύμφωνα με την Αστυνομία νεαροί στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στις 6:30 το πρωί, στο διαμέρισμα 27χρονου στην οδό Αρριανού, στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί εντόπισαν 11 άτομα που έκαναν πάρτι σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Στη σύλληψη 58χρονου το βράδυ των Χριστουγέννων προχώρησαν αστυνομικοί στην περιοχή των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη

 

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο 58χρονος κατά τη διάρκεια οικογενειακής συνάθροισης διαπληκτίστηκε με 47χρονη συναίκα και εκσφενδόνισε προς το μέρος της διάφορα αντικείμενα, χωρίς να την τραυματίσει.

Φωτεινές, ολόθερμες ευχές από την Παιονία - Αξιούπολη, Γουμένισσα, Ευρωπός.

Ένα πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία, στην Τουρς (κεντρικά), ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας.

Το πρόσωπο που έχει μολυνθεί – Γάλλος ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο ΗΒ – είναι ασυμπτωματικό και έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του.

Άλλοι 32.725 άνθρωποι διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στη Βρετανία, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τις 2.221.312, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που ανακοινώθηκαν χθες Παρασκευή.

 Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14.455 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.627.103, δείχνουν σήμερα Σάββατο τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.