Περίπου είκοσι κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες πολυκατοικιών σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λίγο μετά τις 14:45 ύστερα από έκτακτη διακοπή ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με το τηλεφωνικό τεχνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ η διακοπή ρεύματος «οφείλεται σε βλάβη μετασχηματιστή και αφορά στο ευρύτερο κέντρο της πόλης όπως τις οδούς Αγίας Σοφίας και Εγνατία, τη Λ.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Διακοπή ρεύματος στο κέντρο της πόλης – Κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες
Συλλυπητήρια δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του Δ. Φατούρου
Συλλυπητήρια δήλωση για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ, αρχιτέκτονα, ζωγράφου και συγγραφέα Δημήτρη Φατούρου έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο κ. Ζέρβας τονίζει ότι ο Δημήτρης Φατούρος, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του και συνεργάτης του πατέρα του, ήταν κορυφαίος δάσκαλος και αρχιτέκτονας: «Ήταν και θα είναι για τη Θεσσαλονίκη μια σπουδαία προσωπικότητα».
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Αζερμπαϊτζάν λέει ότι κατέλαβε την πόλη Σούσα. Οι «μάχες συνεχίζονται» απαντά η Αρμενία
Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι τα στρατεύματα της χώρας του κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με την Αρμενία να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του και να υποστηρίζει ότι μάχες μαίνονται στην περιοχή.
Πέθανε ο σπουδαίος αρχιτέκτονας, ζωγράφος και συγγραφέας Δημήτρης Φατούρος
Πέθανε στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 92 ετών, ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αρχιτέκτονας, εικαστικός και συγγραφέας, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Παιδείας, Δημήτρης Φατούρος.
Ο Δημήτρης Α. Φατούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928.
Καβάλα: Εξιχνίαση απάτης μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του ΑΤ Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2020 σε βάρος κατοίκου της περιοχής.
Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στην ταυτοποίηση δύο ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Σε κλίμα αυξημένης επιτήρησης οι φάρμες βιζόν στη Δ. Μακεδονία
Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι έξι χώρες, η Δανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ, έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής κρούσματα κορονοϊού σε εκτροφεία βιζόν, έχει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αφού είναι η μοναδική περιφέρεια που διαθέτει φάρμες εκτροφής Βιζόν.
Το Τέξας έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπέρασε το ένα εκατ. κρούσματα κορονοϊού
Το Τέξας έγινε χθες Σάββατο η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα μολύνσεων και έχει καταγράψει περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα ημερησίως τρεις φορές μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Ορκίστηκε επισήμως ο Λουίς Άρτσε νέος Πρόεδρος της Βολιβίας
Ο Λουίς Άρτσε ορκίστηκε σήμερα επισήμως νέος πρόεδρος της Βολιβίας, την ώρα που ο μέντοράς του, ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Ο 57χρονος οικονομολόγος, που εξελέγη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών συγκεντρώνοντας το 55% των ψήφων, θα έχει το δύσκολο έργο να ενώσει μια πολωμένη χώρα μετά τη μετεκλογική κρίση που τη συγκλόνισε επί περισσότερο από έναν χρόνο και να επαναφέρει σε τροχιά ανάπτυξης την οικονομία που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού.
Σε ρυθμούς τηλεκπαίδευσης οι περισσότερες εκπαιδευτικές δομές από Δευτέρα
Μία νέα πρόκληση επιφυλάσσει για την εκπαιδευτική κοινότητα το δεύτερο lockdown του 2020, καθώς θα παραμείνουν κλειστές οι δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνεχίζοντας τη λειτουργία τους με τηλεκπαίδευση. Σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου -που η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις-, αυτή τη φορά οι μαθητές και οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας καλούνται να προχωρήσουν κανονικά την ύλη.
Εμβόλια Covid-19: Παγκόσμια πρόκληση για τους αερομεταφορείς
Εν αναμονή του εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, οι αερομεταφορείς φαίνεται πως ετοιμάζονται ήδη για την «αποστολή του αιώνα», αφού θα κληθούν να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες από τις γραμμές παραγωγής σε διάφορες γωνιές της Γης και, μάλιστα, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.