espa pkm

Τρίτη, 19 Μαΐου 2026, 4:10:49 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή είναι περιορισμένες σε μια «αδύνατη» στρατιωτική επιχείρηση ή σε μια «κακή συμφωνία» με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Συστηματικός έλεγχος σε 82 άτομα, εκ των οποίων 80 ήταν ανήλικοι, πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, το βράδυ του Σαββάτου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σε περιοχές του δήμου Λαγκαδά.

Καθοριστικός παράγοντας για την αποχώρηση αποτελεί η νέα αύξηση κατά 15% στις χρεώσεις που ζητά η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου για την ανανέωση της σύμβασης με τη Ryanair.

Στο 2ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα τη χρήση του BBC Micro:bit και τη δημιουργία απλών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, στο πλαίσιο δράσης που προτάθηκε από τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Σωκράτη Δημητριάδη.

Ο  Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς, με τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης διοργανώνει αγώνες με την ονομασία «Kilkis Trail» μήκους 20.000 μέτρων, Δρόμο Υγείας 4.800 μέτρων, Σκυταλοδρομία 4Χ4.800 μέτρα και παιδικό αγώνα 1.000 μέτρων.

Μάχη για δυο θα είναι τελικά η εκλογική διαδικασία για την προεδρεία και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς, το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαΐου 2026.

Στη γενική συνέλευση της ΕΠΣΚ, που θα πραγματοποιηθεί στις 4/5, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, θα συγκρουσθούν ο νυν πρόεδρος Κώστας Πάταρας και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Κρηστώνης Λάζαρος Ιωαννίδης.

Ένα πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο εξετράπη χθες Σάββατο από ένοπλους πειρατές καθώς έπλεε ανοικτά των ακτών της Υεμένης, με κατεύθυνση προς τη Σομαλία, όπως ανακοίνωσε η υεμενίτικη ακτοφυλακή.

Η κατάσταση στα ανοικτά της Σομαλίας έχει αναθεωρηθεί σε «σημαντική» απειλή από το κέντρο πληροφόρησης JMIC, μετά από επιθέσεις που φέρονται να έχουν διαπραχθεί από πειρατές, οι οποίες είναι οι πρώτες μετά από μήνες.

Η τρομοκρατική απειλή στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει κλιμακωθεί, καθώς η αρμόδια αρχή προχώρησε στην αναβάθμιση του επιπέδου από «Σημαντική» σε «Σοβαρή» (Severe) την Πέμπτη. Αυτό υποδηλώνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση είναι πλέον πολύ πιθανή.

Μια νέα επίθεση με drones από την Ουκρανία έπληξε το λιμάνι Πριμόρσκ της Ρωσίας, προκαλώντας πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξάντρ Ντροζντένκο. Η επίθεση συνέβη τη διάρκεια της νύχτας και η φωτιά είναι υπό έλεγχο.

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 21:10 το βράδυ του Σαββάτου σε δώμα τριώροφης κατοικίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Αστυνομικοί του Α.Τ. Ωραιοκάστρου απεγκλώβισαν μια 36χρονη γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά της, όλοι καλά στην υγεία τους.