Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 12:03:19 μμ
Ιωσηφίδης Μάκης

Ιωσηφίδης Μάκης

Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 22:17

Άβυσσος η ψυχή…

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Το μάτι μου έπεσε τυχαία σε ιστοσελίδες που απευθύνονται σε ακροατήριο του τρίπτυχου ‘’πατρίς, θρησκεία, οικογένεια’’. Τις παρακολούθησα κάποιες μέρες, κατέγραψα μερικές αναρτήσεις τους και πολύ μπερδεύτηκα ρε παιδιά.
Παραθέτω ανάκατα μερικές δημοσιεύσεις τους και ζητώ τη βοήθειά σας για να καταλάβω τι συμβαίνει στις ψυχές κάποιων συνανθρώπων μας.

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 21:47

Το λευκό όνειρο

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Στα μέσα της δεκαετίας του 60 η οικογένεια Μπουγιουκλή, βλάχικης καταγωγής, ήταν προβατοτρόφοι και είχαν τα μαντριά τους στα υψώματα των Διαβατών.
Ο Νίκος Μπουγιουκλής ο επονομαζόμενος ‘’Κουλούσας’’ ήταν ένας ανύπαντρος μεσήλικας και υπέροχος άνθρωπος. Ήταν θαμώνας του καφενείου μας και με αγαπούσε πολύ.

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 20:41

Δικτατορία 1967-74. Πινελιές μνήμης

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Όταν έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 ήμουν μαθητής της Α’ γυμνασίου. Το πραξικόπημα της Χούντας έγινε τα μεσάνυχτα προς ξημέρωμα της Παρασκευής 21 Απριλίου του 1967. Όταν ξημέρωσε η μέρα αυτή, εμείς τα τότε παιδιά πήγαμε στα σχολεία μας και οι εκπαιδευτικοί μάς είπαν να φύγουμε επειδή έγινε επανάσταση. Χαρά εμείς. Τα σχολεία θα έκλειναν την άλλη μέρα Σάββατο για τις διακοπές του Πάσχα κι έτσι γλιτώσαμε δυο μέρες μάθημα. Από τους μεγάλους μάθαμε ότι έγινε δικτατορία. Εμείς δεν καταλαβαίναμε ακόμα τη σημασία του όρου αλλά καταλάβαμε στην πορεία.

Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 20:10

Παχυδερμιστάν

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο σφαγείο. Οπλοφορούν οι πάντες και ο ένας σκοτώνει τον άλλον για ασήμαντη αφορμή. Έσφαξε ο ένας τα δυο αδέλφια στο Πήλιο. Μπήκε με την κουμπούρα ο άλλος στο κατάστημα της Κυπαρισσίας και καθάρισε το παλικάρι στο πιτς φιτίλι.

Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 20:00

Τι είδε ο Στρατηγός

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Τώρα που καταλάγιασε ο αχός από τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21, ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω τι είδε κι άκουσε ο Στρατηγός Θόδωρος Κολοκοτρώνης όταν με τη μηχανή του χρόνου πέταξε από το παρελθόν και ήρθε στις μέρες μας για να δει τους καρπούς της επανάστασης δυο αιώνες μετά.

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 17:47

Ο γερο-δάσκαλος

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Στη μεγάλη πόλη, σ’ ένα στενάχωρο διαμέρισμα, ο γερο-δάσκαλος αναπολεί τα χρόνια που πέρασαν. Περνάν απ’ το μυαλό του εικόνες απ’ τα παλιά που εναλλάσσονται σαν σκηνές από ασπρόμαυρη ταινία του 60.

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Εδώ και τρεις μήνες που άρχισε ο χορός των αποκαλύψεων από τη Σοφία Μπεκατώρου, ξέσπασε ένας ορυμαγδός καταγγελιών που συντάραξε τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Δεκάδες καταγγελίες που απομυθοποίησαν βαριά ονόματα, καταγγελίες με τις οποίες ανατρίχιασε το πανελλήνιο.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 22:03

Σινεμά, ο δικός μας παράδεισος

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Όλοι αγαπήσαμε και αγαπάμε τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Με τις ταινίες του μεγάλωσε η γενιά μου τις δεκαετίες του 50 και του 60, μοναδική τότε διασκέδαση μέσα στις σκοτεινές αίθουσες.

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 20:31

Προς εισαγγελείς...

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι εισαγγελείς,

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 19:45

Κομπανίες του δρόμου

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Τον Οκτώβρη που μας πέρασε, βρέθηκα για ένα τριήμερο στην πρωτεύουσα για το γάμο ανιψιού μου. Ως λάτρης της Αθήνας πήρα σβάρνα το ιστορικό κέντρο της πόλης. Σύνταγμα, Πύλη Αδριανού, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο, Ακρόπολη, Ερμού, Αιόλου…