
Παγλαρίδης Θεοφύλακτος
Τότε που τα όνειρα μας σκαρφάλωσαν μέχρι το φεγγάρι
Τέτοιες μέρες ήταν πριν 50 χρόνια όταν ζούσαμε το αδιανόητο. Τον άνθρωπο να επιχειρεί όχι μόνο την έξοδό του από τη γη- αυτό το κατάφερε ο Γιούρι Γκαγκάριν οχτώ χρόνια νωρίτερα, τον Απρίλη του 1961- αλλά να πατήσει σε άλλο πλανήτη, άντε δορυφόρο της Γης.
Έν...αρθρα : Η δεξιά αριθμητική του κ. Βορίδη και η “υπευθυνότητα” Καραμανλή
Δεν είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εξυμνεί την υπευθυνότητα Καραμανλή. Από το Κιλκίς ο κ. Βορίδης επανέλαβε πρόσφατα όσα κατά καιρούς διασάλπισε και ο κ. Γεωργιάδης και άλλα (και τοπικά) στελέχη και συνοψίζονται: Για την κρίση φταίει ο κρατισμός, η εν γένει αριστερή ιδεολογία και εν προκειμένω για την κρίση της χώρας και τα μνημόνια και όσα ακολούθησαν την ευθύνη έχει το ΠΑΣΟΚ που δια του αρχηγού του Γ. Παπανδρέου επέμενε το φθινόπωρο του 2009 ότι "λεφτά υπάρχουν".
Οι απρεπείς ζαβοί στην υπηρεσία των ευπρεπών ζαβολιάρηδων
Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το διαδίκτυο μέσω της ανωνυμίας των "πληροφοριών" του και της απροθυμίας του κουρασμένου "ταξιδευτή" να διασταυρώσει ό,τι βλέπει και ακούει σε αυτό, έχει καταστεί ο προνομιακός χώρος όπου διακινείται (και) ο φασισμός.
Είναι θλιβερό και συνάμα αναμενόμενο. Το τερατώδες "πουλάει", η συνταγή "αίμα, ψέμα, σπέρμα" δυστυχώς είναι από δεκαετιών δημοφιλής ακόμα και σε "σοβαρά" μμε.
Ψηφίζουμε όσους έχουμε ανάγκη. Όχι όσους έχουν την ανάγκη μας
Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.
Ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα η παρέλαση ονομάτων - υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Με προεξάρχοντες τους -οι θεοί να τους αυγατίζουν- υποψήφιους δημάρχους.
Ένα πρώτο, αυτόχρημα ενθαρρυντικό, συμπέρασμα: η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι νέοι, ηλικιακά και στην αυτοδιοίκηση. Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και στους δήμους είναι αναγκαία συνθήκη για να περάσουμε σε μια άλλη αντίληψη της αυτοδιοικητικής ζωής.
Όταν τα σχολεία δεν έκλειναν...
Του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη.
Ήταν χειμώνας του 1967 προς "68. Η γεροντική μου μνήμη δεν με βοηθά αν έγινε η αλλαγή του έτους ή βρισκόμασταν ακόμα στο ...σωτήριο έτος 1967. Στο μικρό Ελευθεροχώρι, οι τουλάχιστον 20 μαθητές Γυμνασίου ετοιμαζόμασταν να κινήσουμε με τα πόδια για το Χέρσο όπου λειτουργούσε από λίγα χρόνια νωρίτερα εξατάξιο γυμνάσιο. Οι γηραιότεροι θυμούνται και το τριτάξιο.
Η εικόνα της πόλης είναι και η δική μας εικόνα
Να ρίξουμε στο πυρ το εξώτερον το Κράτος; Να το ρίξουμε.
Την Περιφέρεια επίσης. Και τον Δήμο εξάπαντος. Αλλά ετούτο το κακό με τον πρώτο χιονιά, άξιο του ονόματός του, η πόλη να έχει μετατραπεί σε τσουλήθρα και κατ΄ουσίαν αδιάβατη προσφέρεται και για πολλά ακόμα αναθέματα.
Το ιερό χώμα της πατρίδας...
Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.
Κι άντε να κατανοήσουμε τον πολιτευτή που κραύγαζε πως αν κλείσει το σχολείο του χωριού του ( με τρία παιδιά) κινδυνεύει το χωριό του καθώς δεν θα κυματίζει εκεί (στην αυλή του σχολείου) η ελληνική σημαία.
Σημαία είναι αυτή, έχει τον αυταπόδεικτο ιερό συμβολισμό της. Ακόμα κι αν ο ίδιος μαζί με όλους σχεδόν τους κατοίκους εγκατέλειψαν το χωριό τους και μαζεύτηκαν στις πόλεις, άλλος για να 'βρει δουλειά, άλλος για να διευκολύνει τις σπουδές των παιδιών του, άλλος...
Σιγά, το Κιλκίς κοιμάται...
Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.
Στον καταραμένο τόπο, Μάη μήνα βρέχει, ισχυρίζεται ο λαός μας. Στον ίδιο τόπο κάθε προεκλογική περίοδο ξεπροβάλλουν επίδοξοι σωτήρες ων αριθμός ουκ έστιν.
Όταν ο άνθρωπος εξαχρειώθηκε στο Κιλκίς
Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία: Ένας τόπος, το Κιλκίς εν προκειμένω, οιονεί να εορτάζει την πλέον απεχθή σελίδα της ιστορίας του. Και από τις απεχθέστερες που κατέγραψε η ιστορία παγκοσμίως.
Περί του εμφυλίου πολέμου ο λόγος και τις χιλιάδες συμπατριωτών μας που έπεσαν θύματα του μίσους και της εξαχρείωσης του ανθρώπου.
Ευτυχώς υπάρχουν (ακόμα) βιομηχανία και αγροτικές επιδοτήσεις
Η στατιστική απεικόνιση της παραγωγικής φτώχειας του ν. Κιλκίς, και της παράδοξης εισοδηματικής ανάνηψης, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην 16ετία 2000- 2015.