Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 7:10:27 πμ
Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 23:56

Ανακοίνωση των αθλητών που διαμαρτυρήθηκαν στο Κιλκίς στη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης

Οι αθλητές που διαμαρτυρήθηκαν στο Κιλκίς στη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης κατά της Ομοσπονδίας εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου τους, Πέτρου Μανουηλίδη, στην οποία απαντούν στην ΕΛΟΠ για τα όσα κατήγγειλε.

 

Η πλευρά των αθλητών που έκαναν τη διαμαρτυρία στον αγώνα απάντησαν λέγοντας ότι απείχαν γιατί ζητούν να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ζητούν και την απομάκρυνση του Κώστα Θάνου από τη διοίκηση, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι η ΕΛΟΠ επιχειρεί να τραβήξει αλλού τα βλέμματα από τα πραγματικά προβλήματα του αθλήματος.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητών Πάλης και ο ορισμένος εκπρόσωπος των αθλητών, Πέτρος Μανουηλίδης, απαντούν στην ΕΛΟΠ:

Η ΕΛΟΠ προσπαθεί εναγωνίως να αλλάξει την ατζέντα όσων συνέβησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών στο Κιλκίς. Αποσιωπά τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αυτό αναβλήθηκε, προαναγγέλλοντας άδικες διώξεις. Η αλήθεια όμως είναι γνωστή στον κόσμο της πάλης και θα λάμψει και στην κοινωνία.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΟΠ. Δεν υπήρχαν αθλητές για να αγωνιστούν. Γι’ αυτό αναβλήθηκαν οι αγώνες. Οι ελάχιστοι που ήθελαν να αγωνιστούν μπορούσαν. Όμως δεν έφταναν για αγώνες.

Ο Σύλλογός μας είναι ο αληθινός εκπρόσωπος όλων των αθλητών Πάλης. Είναι ο μόνος υπαρκτός και νόμιμος. Δημιουργήθηκε έξι μήνες πριν τον έτερο σύλλογο (ενεργών αθλητών πάλης) και γνωστοποιήθηκε στην ΕΛΟΠ στις 6/5/2021. Όμως, καμία πρόσκληση δεν πήραμε στο Δ.Σ. της ΕΛΟΠ, όπως έπρεπε σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 4720/20. Ούτε άλλη επιστολή για παροχή διευκρινίσεων ή αποδεικτικών στοιχείων. Ήμασταν οι αληθινά ενεργοί αθλητές πάλης, οι νόμιμοι, αλλά όχι οι αρεστοί.

Η ΕΛΟΠ έκανε πως δεν ήξερε τίποτα για τον ΠΣΑΑΠ, επικαλούμενη ψεύδη ακόμα και ενώπιον του γ.γ. Αθλητισμού κ. Μαυρωτά, ενώ δέχθηκε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της εκπρόσωπο από σύλλογο που αναγνωρίστηκε μόλις στα τέλη Αυγούστου 2021, συγκαλώντας ως τότε Δ.Σ. μη νόμιμα.

Στο Κιλκίς ο ΠΣΑΑΠ και η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών πάλης αποφάσισαν με ωριμότητα και ψυχραιμία να απέχουν ειρηνικά από τους αγώνες μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην ΕΛΟΠ, με τρία ειδικότερα αιτήματα:

- Να γίνει δεκτός ο εκπρόσωπος των αθλητών που όρισε το σωματείο μας, Πέτρος Μανουηλίδης, που είναι ο νόμιμος και πραγματικός εκπρόσωπος των αθλητών πάλης στο Δ.Σ. της ΕΛΟΠ.

- Να απομακρυνθεί ο κ. Θάνος, που διοικεί πραγματικά την ΕΛΟΠ, από τα γραφεία της ΕΛΟΠ, διότι δεν είναι εκλεγμένος στη διοίκηση.

- Έκφραση συμπαράστασης στον Πιλίδη για όσα υπέστη κατά την ολυμπιακή χρονιά από τον κ. Θάνο.

Δεν εμποδίσαμε κανέναν αθλητή που ήθελε να λάβει μέρος στους αγώνες. Καθόμασταν ήσυχα και παρακολουθούσαμε. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. Αυτός ήταν ο αποκλειστικός λόγος αναβολής των αγώνων. Η ΕΛΟΠ πανικοβλήθηκε από τη μαζικότητα της αποχής και της αποφασιστικότητας των αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Καρτάνοφ ας πει μόνος του τι συνέβη. Ο ΠΣΑΑΠ και ατομικά ο εκπρόσωπος των αθλητών πάλης, Πέτρος Μανουηλίδης, δεν είχαμε απολύτως καμία ανάμιξη, σε καμία απολύτως λογομαχία, διαμάχη και κανένα περιστατικό βίας, λεκτικό ή άλλο.

Καθ' όλο το 3ήμερο των αγώνων η αστυνομία, προσκεκλημένη από τη διοίκηση της ΕΛΟΠ, ήταν παρούσα και στο πλευρό μας, πιστοποιώντας αρμοδίως ότι ο ΠΣΑΑΠ και ατομικά ο Πέτρος Μανουηλίδης πράξαμε απολύτως νόμιμα.

Η διαρκής στοχοποίηση του Γιώργου Πιλίδη, από την ΕΛΟΠ, προκαλεί απορία και θλίψη. Ο Γιώργος Πιλίδης είναι ο καλύτερος αθλητής πάλης ποτέ, παγκοσμίως (ήδη κάτοχος 9 παγκόσμιων και ευρωπαϊκών μεταλλίων στην ηλικία των 21 ετών). Η ΕΛΟΠ, αντί να φροντίζει για την αγωνιστική εξέλιξη του αθλητή μας, τον στοχοποιεί, αποδεικνύοντας ότι δεν λειτουργεί κατά πώς πρέπει η αθλητική ομοσπονδία.

Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ. ΧΘΕΣ. ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ TOY ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ».