Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 5:20:24 πμ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 11:39

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών στην ΤΟΛΜΗ

Εξετάσεις προαγωγής εγχρώμων και μαύρων ζωνών του Α.Σ. «Η Τόλμη» Κιλκίς διεξήχθησαν στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Η διαδικασία αυτή γίνεται δύο φορές το χρόνο με βάση τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo  ΕΛ.Ο.Τ και της Παγκόσμιας WTF. Ο αθλητής –ρια στην χρονική διάρκεια της κάθε σαιζόν διδάσκεται την ύλη ανάλογα με την κατηγορία ζώνης που ανήκει.
Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε δύο τμήματα, αρχαρίων και προχωρημένων. Για τους αρχάριους έχουμε την γνωριμία με το άθλημα, δηλαδή βηματισμοί, άμυνες, τεχνικές χεριών, ορολογία όλων αυτών και όποια φυσική κατάσταση δύναται λόγω ηλικίας.
Η κάθε ζώνη στη συνέχεια προς τα επάνω έχει την δική της ύλη, όπως πουμσέ, κινησιολογία, τεχνική λακτισμάτων, χεριών, αυτοάμυνα, αγωνιστικό, θεωρία και φυσική κατάσταση.
Οι ζώνες είναι 6 και ο χρόνος άσκησης μέχρι και την επικύρωση της μαύρης ζώνης ανέρχεται στα 6 έτη, υπολογίζοντας την συνεχή επαφή με το άθλημα.
Σε αυτήν την διαδικασία των εξετάσεων συμμετείχαν όλοι οι αθλητές –ριες του συλλόγου όλων των κατηγοριών. Μετά το πέρας των εξετάσεων συγχαρητήρια έδωσαν οι εξεταστές και ιδιαίτερα στις μαύρες ζώνες για την καλή τους εμφάνιση.
Την μαύρη ζώνη συλλόγου κατέκτησαν οι:
1. Διακαιοσυνόπουλος Χρήστος
2. Νικολαϊδης Δαμιανός
3. Κονδυλίδης Απόστολος
4. Παπαδοπούλου Παναγιώτα
5. Ποζίδης Συμεών
6. Αλουσάϊ Αουρέλ
7. Θεοδωρίδης Ιωάννης
8. Διακαιοσυνόπουλος Γεώργιος
9. Οφρυδόπουλος Σπύρος
10. Παπαδόπουλος Λεωνίδας
11. Θανής Απόστολος
12. Λαμπριανίδης Παναγιώτης
13. Πουλτσάκης Θεόδωρος
14. Γρηγοριάδης Γεώργιος
15. Γυμνόπουλος Σάββας
Την εκδήλωση, που ανήκει καθαρά στα παιδιά και έχει χαρακτήρα γιορτής, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και εξεταστής της Ομοσπονδίας κ. Μανώλης Χρήστος, ο Πρόεδρος Πολιτισμού& Αθλητισμού κ. Σπίγκος Χρήστος και ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Κρητικόπουλος Κων/νος.
Επίσης, στην επιτροπή εξεταστών ήταν ο κ. Πεχλιβάνης Ιωακείμ 7ο Dan και ο κ. Χαμαλίδης Γρηγόριος 5ο Dan.
Συγχαρητήρια έδωσαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κουραλίδης Παύλος και ο προπονητής κ. Λεμονίδης Γεώργιος σε όλους τους αθλητές –ριες για την πολύ καλή παρουσία τους. Ευχαρίστησαν επίσης τους καλεσμένους και εξεταστές για την στήριξη και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, όπως και το Δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση της αίθουσας.