Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 5:59:24 μμ
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 07:53

Γιορτή των Πανελληνιονικών

Ξεχωριστή και λαμπερή ήταν η φετινή «Γιορτή των Πανελληνιονικών», που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, τόσο για την προσέλευση του κόσμου όσο και για την ποιότητα της όλης εκδήλωσης, που έχει γίνει θεσμός στα αθλητικά δρώμενα του νομού Κιλκίς. Πρωταγωνιστές ήταν και φέτος αθλητές της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων (ΕΑΣ) του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς) που έχουν διακριθεί σε παγκόσμιο, βαλκανικό και εθνικό επίπεδο στον κλασικό αθλητισμό, την κορωνίδα των Ολυμπιακών αθλημάτων.


Φέτος η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, την περασμένη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς, η οποία πήρε την σκυτάλη από την νομαρχία Πέλλας, όπου πραγματοποιήθηκε πέρσι.
«Με αισθήματα χαράς και περηφάνιας βραβεύουμε σήμερα τους αθλητές και τις αθλήτριες των δύο νομών που μας έχουν κάνει υπερήφανους» τόνισε στον χαιρετισμό του ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευ. Μπαλάσκας, λέγοντας ότι μέσα από την μαζικότητα του αθλητισμού αναδεικνύονται αθλητές με διακρίσεις και πρέπει να διευρυνθεί συμμετέχοντας όλοι οι φορείς. Κλείνοντας υπογράμμισε ότι μεταξύ συμμετοχής, κινήτρων και επιτυχίας πρέπει να βρεθεί από την πολιτεία μια χρυσή τομή για να αποκτήσει ο κλασικός αθλητισμός τη θέση που του αξίζει.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς κ. Νίκος Σερασκέρης αφού ευχαρίστησε τους θεσμικούς φορείς που στήριξαν την εκδήλωση, αναφέρθηκε στα κίνητρα που πρέπει να έχουν οι αθλητές για τον κλασικό αθλητισμό, τονίζοντας ότι η άποψη που συνδέει τα κίνητρα με το doping είναι λανθασμένη και όσο θα ισχύει τόσο θα απομακρύνει τις πλατειές μάζες των παιδιών και των νέων από τον αθλητισμό. «Χαιρόμαστε εμείς οι άνθρωποι του Στίβου, που εκφράζουμε με πολύ απλό και λιτό τρόπο την αμέριστη συμπαράσταση και τιμή σ’ εσάς τους Πανελληνιονίκες αθλητές και στους προπονητές σας. Σας συγχαίρουμε και σας καμαρώνουμε μαζί με τους γονείς σας», είπε ο κ. Σερασκέρης και καταχειροκροτήθηκε.
Τα θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς απηύθυναν επίσης, οι βουλευτές του ν. Κιλκίς Θ. Παραστατίδης και Κ. Κιλτίδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς Δ. Φωτιάδης (μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου και του Δημ. Συμβουλίου), ο Δήμαρχος Πέλλας Απόστολος Τσαλταφερίδης, και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Αναστάσιος Τομπούλης.

Οι αθλητές
Να σημειωθεί ότι απ’ τους 38 Πανελληνιονίκες αθλητές και αθλήτριες της ΕΑΣ, οι οκτώ αγωνίστηκαν με την Εθνική ομάδα κατακτώντας παράλληλα 10 μετάλλια στις διεθνείς οργανώσεις, είκοσι τρείς κατέκτησαν 32 μετάλλια στους Πανελλήνιους αγώνες και 8 πήραν από 2 μετάλλια. Οι 8 αυτοί αθλητές είναι οι: Παναγιώτης Βαιτζούδης, Ευστάθιος Κοιμτζίδης, Ολυμπία Αργυρίδου, Δημήτριος Σενικίδης, Απόστολος Κωστίκας, Μιχάλης Δαρδανελιώτης, Δήμητρα Μασλίγκα και Αλεξάνδρα Βαδάση.
Στην «γιορτή των Πανελληνιονικών» για την συμμετοχή τους στην Εθνική Εφήβων-Νεανίδων βραβεύτηκαν οι Δημήτρης Τσολακίδης (Μάνδρες, 3ος στον Δίσκο, Βαλκανικούς), Χρήστος Φιλιππίδης (Γιαννιτσά, 3ος στο ακόντιο, Βαλκανικούς) και ο Γιάννης Χατζηγιαννίδης (Έδεσσα, 3ος στο δέκαθλο, Βαλκανικούς).
Για την συμμετοχή τους στην Εθνική Παίδων-Κορασίδων τιμήθηκαν οι Ολυμπία Αργυρίδου (Έδεσσα, 2η στον δίσκο, Βαλκανικούς), Παναγιώτης Βαιτζούδης, (Κιλκίς, 3ος στον δίσκο, Βαλκανικούς), Δημήτριος Σεκινίδης (Γιαννιτσά, 4ος στην σφαίρα, Βαλκανικοί), Ελευθέριος Κεσίδης (Κιλκίς, σκυταλοδρομία, Ελλάς-Κύπρος), Ευστάθιος Κοιμτζίδης (Γιαννιτσά, 2ος στα 110 εμπόδια, Ελλάς-Κύπρος) και Ιωάννα Παπασταικούδη (Πολύκαστρο, 4Χ100), Ελλάς-Κύπρος).
Στους Νέους βραβεύτηκαν οι Δήμητρα Ναζίρη (Αριδαία, 1η στο ύψος), Μιχάλης Δαρδανελιώτης (Γιαννιτσά 2ος στα 400), Δήμητρα Μασλίγκα (Έδεσσα, 3η στο μήκος) και Ολυμπία Αργυρίδου.
Στην κατηγορία Έφήβων-Νεανίδων τιμήθηκαν οι Δ. Τσολακίδης (1ος στο δίσκο), Ελ. Κεσίδης (1ος στα 4χ100), Αντώνης Μοσχοβίτης (Κιλκίς, 1ος, 4χ100), Κώστας Ευθυμιάδης (Κιλκίς, 1ος στα 4χ100), Δημήτρης Μιχαλόπουλος (Κιλκίς, 1ος στα 4χ100), Γιώργος Χατζηγιαννίδης (Έδεσσα, 2ος στο δέκαθλο), Π. Βαιτζούδης ( 2ος στο δίσκο), Ευστάθιος Κοιμτζίδης (3ος στο δέκαθλο).
Στους Παίδες-Κορασίδες βραβεύτηκαν οι Δ. Σενικίδης (1ος στη σφαίρα), Ε. Κοϊμτζίδης (1ος στο Όκταθλο), Π. Βαιτζούδης (1ος στο δίσκο), Ολ. Αργυρίδου (1η στο δίσκο), Ελ. Κεσίδης (2ος στο 4χ100), Κωνσταντίνος Βασιλειάδης (Κιλκίς, 4χ100), Κ. Ευθυμιάδης (2ος στα 4χ100), Δ. Μιχαλόπουλος (2ος στα 4χ100) και Ι. Παπασταϊκούδης (2η στα 4χ100).
Στην κατηγορία Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ βραβεύτηκαν οι Απ. Κωστίκας (Έδεσσα, 1ος στα 300 εμπόδια), Αλεξάνδρα Βαδάση (Έδεσσα, 2η στο πένταθλο), Αντώνιος Ναουμίδης (Έδεσσα, 3ος στα 4χ80), Παναγιώτης Ζειρεκλίδης (Έδεσσα, 3ος στα 4χ80) και Απόστολος Καράτζιος (Έδεσσα, 3ος στα 4χ80).
Μερίδιο στην επιτυχία των αθλητών έχουν φυσικά και οι προπονητές οι οποίοι βραβεύτηκαν για την μεγάλη και ουσιαστική συμβολή τους. Πρόκειται για τους Δαρδανελιώτη Βασίλη (Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών), Δημητριάδου Σμαρώ (Γ.Σ. Έδεσσας), Κώστα Μηναρετζή (ΓΑΣ Κιλκίς), Τομπουλίδη Αθανάσιο (Ολυμπιάδα Πολυκάστρου), Φωτιάδου Δέσποινα (ΓΑΣ Κιλκίς), Χατζηβασιλείου Χρήστο (Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών), Σαλαμανίδης Διονύσιος (Εδεσσαϊκή Γ.Ε.) και Χρίστογλου Γιάννη (Γ.Σ. Μανδρών).
Ειδική βράβευση έγινε για τον προπονητή από την Γουμένισσα και παλιό αθλητή του Στίβου Νέστωρα Βαλκάνη για τη μεγάλη του προσφορά στον κλασικό αθλητισμό και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.
Το πρόγραμμα της γιορτής που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς, Γιάννης Καλαϊτζίδης, ομόρφυνε απ’ την εμφάνιση της παιδικής χορωδίας του Δήμου Πολυκάστρου και απ’ τα κορίτσια της Σχολής Κουρσάρη που παρουσίασαν μοντέρνους χορούς.