Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 3:21:57 μμ
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 15:38

Νέο στρώμα για άλμα εις ύψος στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς

Ένα κατακόκκινο στρώμα, πραγματική πρόκληση για τους αθλητές του άλματος εις ύψος, βρίσκεται στο κέντρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κιλκίς.

 

Πρόκειται για πλήρες στρώμα αγώνων υψηλής ποιότητας με προδιαγραφές ασφάλειας στον άλτη ως προς την απορρόφηση της ενέργειας πρόσκρουσης κατά την πτώση του σε αγώνες και προπονήσεις. Αποτελείται από τρία τεμάχια βάση και ένα παπλωματίδιο, διαθέτει κάλυμμα καιρικών συνθηκών για προστασία από βροχή και αντίξοες εν γένει καιρικές συνθήκες και συνοδεύεται από ζεύγος στυλοβατών κατάλληλους για το άλμα εις ύψος.  

 Η αγορά του από το Δήμο Κιλκίς, με ίδιους πόρους, έγινε για να εξυπηρετήσει τις προπονητικές ανάγκες των αθλούμενων στο άλμα εις ύψος αλλά και για να αξιοποιήσει αυτή την αθλητική υποδομή μελλοντικά σε αθλητικές διοργανώσεις στίβου με συμπερίληψη και του συγκεκριμένου αγωνίσματος.

Με πιστοποίηση World Athletics, το στρώμα αγώνων για άλμα εις ύψος συμπληρώνει τον  εξοπλισμό αθλητικών οργάνων ανοιχτού στίβου (σκυτάλες δρόμων, εμπόδια αγωνισμάτων, στρώμα για άλμα επί κοντώ, ακόντια, σφαίρες κ.α.) τον οποίο απέκτησε από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ ο Δήμος Κιλκίς πριν από λίγους μήνες, με σκοπό να ενισχύσει περαιτέρω τις υποδομές του στίβου.