Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 1:38:35 μμ
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:14

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 1ο Τριήμερο Φεστιβάλ αναρίχησης και τοξοβολίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο φεστιβάλ Αναρρίχησης και Τοξοβολίας που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς το τριήμερο 12-14 Ιουνίου 2009 στην πλατεία Ειρήνης. Η προσέλευση του κόσμου για συμμετοχή ήταν αθρόα – κυρίως από τα παιδιά που πραγματικά έμειναν όλα ενθουσιασμένα.
Η διοργάνωση ξεκίνησε την Παρασκευή με ελεύθερη συμμετοχή όσων ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στην αναρρίχηση και την τοξοβολία και να πάρουν μια πρώτη γεύση. Ομολογουμένως η συμμετοχή από την πρώτη μέρα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας προετοίμασε για το τι θα επακολουθούσε τις 2 επόμενες ημέρες.


Το Σάββατο οι συμμετοχές για την αναρρίχηση ήταν ήδη 40, κυρίως από παιδιά του δημοτικού. Αρχίζοντας το αγωνιστικό κομμάτι κατά τις 7 το απόγευμα οι συμμετοχές ήταν γύρω στις 70. Μάλιστα  υπήρχαν αρκετά παιδιά που πραγματικά έδειχναν σαν να είχαν παρακολουθήσει μαθήματα αναρρίχησης. Είναι άδικο να μην ασχοληθούν με την αναρρίχηση. Μετά τον αγώνα του δημοτικού έγινε ο αγώνας των μεγάλων με αρκετές συμμετοχές και μάλιστα με άτομα από τη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα, μέλη συλλόγων αναρρίχησης που είχαν προσκληθεί να συμμετέχουν. Στην τοξοβολία πήραν μέρος συνολικά πάνω από 60 άτομα διαφόρων ηλικιών και ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος. Ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές και η επίδοση των βεβαιώσεων συμμετοχής.
Την Κυριακή στην τοξοβολία οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και οι διαγωνιζόμενοι έριχναν μέχρι αργά το βράδυ. Στην αναρρίχηση υπήρχε ελεύθερη συμμετοχή στην αρχή και αργότερα το αγωνιστικό των γυμνασίων και λυκείων. Μετά το πέρας του αγωνιστικού και τις απονομές, συνέχισε η ζήτηση για αναρρίχηση να είναι μεγάλη και προσπαθήσαμε να ικανοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούσαμε. Για πρώτη φορά δεν περιμέναμε τέτοια συμμετοχή σε ένα άθλημα που είναι παντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό.
Αυτό μας έδωσε την δύναμη να σκεφτούμε πολύ πιο σοβαρά την δημιουργία μια κλειστής ανεξάρτητης αναρριχητικής πίστας και την δημιουργία σχολής αναρρίχησης του Συλλόγου.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες και πολύ περισσότερο τα άτομα που βοήθησαν να στεφθεί με επιτυχία η όλη προσπάθεια αλλά και τον Αργύρη, τον υπεύθυνο για την πίστα αναρρίχησης και το στίβο τοξοβολίας. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Φωτιάδη Γιώργο (μέλος του Δ.Σ.) και στη Χρύσα από τη Δράμα γιατί συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή διοργάνωση.