Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, 2:04:14 πμ
etpa
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 22:51

Παπανικολάου: Άμεση επανεκκίνηση του ερασιτεχνικου αθλητισμού

Συντάκτης:
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με αισιοδοξία τις προσπάθειες επανεκκίνησης της κοινωνίας και επιστροφής στην κανονικότητα. Άνοιγμα εστίασης, σταδιακή επανέναρξη του εκπαιδευτικού συστήματος ακόμη και απελευθέρωση των μετακινήσεων είναι μερικά από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να ανακτήσουμε όλα όσα μας έλειψαν από την καθημερινότητα μας τον τελευταίο χρόνο.
Ωστόσο, προσωπικά με θλίβει το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή συζήτηση για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικου αθλητισμού. Με αυτόν τον τρόπο χάνεται ακόμη μια αγωνιστική σεζόν οχι μονο τα απο τα πρωταθλήματα των ενηλίκων (ανδρικά & γυναικεία) αλλα συμπληρώνεται έτσι ένα ημερολογιακό έτος αποχής των νέων αθλητών από το άθλημα με αποτέλεσμα να στερηθεί η Εθνική ομάδα τα μελλοντικά της στελέχη.
Είναι χρέος τοσο της Πολιτείας όσο και της Γ. Γ. Α. η άμεση επανέναρξη του ερασιτεχνικου αθλητισμού και των πρωταθληματων των αναπτυξιακών ηλικιών γιατί η οποιαδήποτε καθυστέρηση αυτού μπορεί να έχει μη αντιστρεπτα αποτελεσματα σε μια ολόκληρη γενιά νέων αθλητών. 
Σημαντικο είναι επίσης να τονίσουμε ότι τα πρωταθλήματα που οδηγούν στην πριμοδοτηση των αθλητών πρέπει να επανακινησουν άμεσα καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο μαθητής-αθλητής χάνει το κίνητρο προς την αριστεία, η οποία αποτελεί θεμέλια αρχή της παράταξης μας. 
Αναμένουμε με ανυπομονησία τις ανακοινώσεις της Πολιτείας και της Γ. Γ. Α. για την άμεση επανέναρξη αυτών των πρωταθληματων που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού μπάσκετ κάτω από ένα αυστηρό πρωτόκολλο ελέγχου και προστασίας έναντι της νόσου COVID-19.
 
Κώστας Παπανικολαου
Υποψηφιος Συμβουλος ΕΟΚ- Μελος ΕΚΑΣΚΕΜ