Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:08:25 πμ
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:59

Σεμινάρια για «Τόλμη»

Τεχνικό σεμινάριο και σχολή διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Kick Boxing (ΠΟΚ) διεξήχθη εφ’όλης της ύλης και σε όλα τα στυλ στα Ψακούδια Χαλκιδικής. Το επίπεδο του σεμιναρίου ήταν υψηλό και ανάλογα με τις τεχνικές γνώσεις που είχες μπορούσες να αποκομίσεις. Οι συμμετέχοντες διαχωρίστηκαν άτυπα σε έμπειρους – μέτριους και αρχάριους όπου ο αριθμός ανερχόταν στους 150 περίπου.


Τα στυλ που αναλύθηκαν και διδάχτηκαν μαζί με τους νέους κανονισμούς ήταν: Kick Boxing, Key One με όρους Κ1, δηλαδή γόνατα και χαμηλά χτυπήματα, Low Light, Full Contact, Semi Contact, Light Contact και Knock Down.
Το θεωρητικό και πρακτικό πρόγραμμα κάλυψαν οι προπονητές εθνικής κ.Αθανασίου Κων/νος – κ. Θεοφάνους Ιωάννης, κ. Μέμος Νικόλαος και ο κ. Παναγωλιόπουλος  Νικόλαος.
Επίσης πραγματοποιήθηκε σχολή διαιτητών και κριτών, όπου αναφέρθηκαν και διδάχτηκαν όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου έγιναν και τεστ εκτίμησης για την σωστή βαθμολόγηση.
Υπεύθυνος στον τομέα αυτόν ήταν ο κ. Κριτικόπουλος Κυριάκος μέλλος του Δ.Σ. της ΠΟΚ ο κ. Τριανταφύλλου Μιχαήλ και ο κ. Τσικούρης Ιωακείμ.
Στην διοργάνωση συμμετείχαν οι διεθνείς διαιτητές πυγμαχίας κ. Αλμασίδης Ηλίας και κ. Σιδηρόπουλος Χρήστος, εκτιμώντας ότι ο τομέας της διαιτησίας είναι η ραχοκοκαλιά των αθλημάτων. Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του πρωταθλητή Καρανικολή Παναγιώτη.
Σε αυτήν την προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την βελτίωση και αναβάθμιση συμμετείχε και ο Α.Σ. «Η Τόλμη» Κιλκίς με τους κ. Λεμονίδη Γεώργιο προπονητή του συλλόγου, ο οποίος παρακολούθησε και την σχολή διαιτησίας, Λεμονίδη Σταύρο και Λεμονίδη Μιλτιάδη, όπου παρακολούθησαν όλο το προπονητικό πρόγραμμα.
Οι ενέργειες για τη γνώση αξίζουν συγχαρητήρια. Η δουλειά από την διοίκηση της ΠΟΚ ο συντονισμός και η αναγνώριση είναι σημαντικά στοιχεία έχοντας μεγάλη στήριξη και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία WAKO.