Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 2:43:15 πμ
etpa
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 09:23

Στο πλευρό του Άγγελου Παπανικολάου το μέλος της διοίκησης της ΕΟΚ Κώστας Παπανικολάου

Συντάκτης:

Τη συστράτευσή του με τον Άγγελο Παπανικολάου ανακοίνωσε ο γνωστός παράγοντας του μπάσκετ και μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Κώστας Παπανικολάου.

 

«Συστρατεύομαι με τον Άγγελο για τις εκλογές της ΕΟΚ, γιατί πιστεύω πως έχει το όραμα, το ρεαλισμό, τη σωφροσύνη, στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν ηγέτη και μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους όσους επιζητούν το καλό της ελληνικής καλαθόσφαιρας», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Κώστας Παπανικολάου.

«Έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την ανιδιοτελή αγάπη μου προς το άθλημα, στόχος μου είναι να συνεχίσω να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έχουν δείξει τα σωματεία όλα αυτά τα χρόνια.

Με λυπεί βαθύτατα το γεγονός, ότι στον βωμό της κοντόφθαλμης προεκλογικής σκοπιμότητας, παραποιούνται γεγονότα και διογκώνονται μικροπράγματα και μικροσυμφέροντα.

Ας έχουμε όλοι μας υπόψη, πως όσοι προσπαθούν να "μακιγιάρουν" την πραγματικότητα, σίγουρα στο τέλος η ίδια η πραγματικότητα θα τους εκδικηθεί.

Η ελληνική μπασκετική οικογένεια μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να αξιολογεί με ευθυκρισία τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της».

 

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι μέλος της διοίκησης της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) από τις τελευταίες εκλογές και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.) από το 1989.

Υπηρετεί την ελληνική Καλαθοσφαίριση από το 1981 με την συμμετοχή του στη ίδρυση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Σωματείου Γ.Α.Σ. Κιλκίς ως προπονητής και έφορος και από το 2020 ως διοικητικό στέλεχος του ΠΑΣ ΑΕΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ενιαίας Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.) από το 1982 έως το 1989 και συνέχεια της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., μετά τον διοικητικό διαχωρισμό.

Υπήρξε μέλος της πρώτης 3μελής Επιτροπής Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ το 1983. Μαζί με τους ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, μέλος του Δ.Σ της ΕΟΚ και Γ.Γ ΕΚΑΣΘ και τον ΟΡΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, Ομοσπονδιακό προπονητή, διοργάνωσαν τις πρώτες αναπτυξιακές αποκεντρωμένες εκδηλώσεις την Άνοιξη του '83 για τα παίδες στην Καστοριά και λίγους μήνες αργότερα για τις νεάνιδες στο Κιλκίς.

Ο ρόλος του στην ΕΟΚ είναι ενεργός, από το πρώτο κιόλας Συνέδριο στα Μουδανιά Χαλκιδικής, το 1991, όπου και προκρίθηκε η πρότασή του για ισότιμη ανάδειξη του ταλαντούχου αθλητικού δυναμικού σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Πρωτοστάτησε ακόμη στην δημιουργία του Συνδέσμου Διαιτητών και κριτών του Νομού Κιλκίς το 1996.  

Είναι πιστός στην φιλοσοφία της Ομοσπονδίας, ότι η αποκεντρωμένη αναπτυξιακή πορεία φέρνει όχι μόνο τη στήριξη αλλά και την ενίσχυση και τη διάκριση της Εθνικής μας εκπροσώπησης, σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα.

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει δεχθεί τιμητικές διακρίσεις από Δήμους, αθλητικά σωματεία και αθλητικούς φορείς για την πολύχρονη συμβολή και προσφορά του στο ευρύτερο αθλητικό κίνημα.