Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 10:04:29 μμ
etpa
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 21:16

Χάλκινο μετάλλιο για τον Αλέρου στα 800μ. στην κατηγορία Νέων (Κ23)

Συντάκτης:

Το Σάββατο και Κυριακή 5 και 6/6/2021 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Κ23. Το τμήμα Στίβου της Α.Π. Αλέξανδρος Κιλκίς εκπροσώπησε ο πρωταθλητής του Αλέξανδρος Αλέρου που αγωνίστηκε στο αγώνισμα των 800μ.

 

Ο Αλέξανδρος, που ηλικιάκά ανήκει ακόμη κατηγορία Κ20, αγωίστηκε για πρώτη φορά στο κορυφαίο  Ελληνικό πρωτάθλημα  στίβου και προσπάθησε σε να ξεπεράσει τόσο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί φέτος με την παντελή έλλειψη αγωνιστικού χώρου στο Κιλκίς , όσο και την αγωνιστική απραξία από την ελάχιστη συμμετοχή σε αγώνες και να  πετύχει το καλύτερο σε συνδυασμό με την ποιότητα των συναθλητών του και την σημαντικότητα του αγώνα.

Μετά από μια πολύ “έξυπνη” κούρσα στον  πολύ δύσκολο πρωινό προκριματικό κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό με επίδοση 1'54''32 που ηταν και η καλύτερη φετινή του στα 800μ.      Ωστόσο το άγχος της διάκρισης στον τελικό δε του επέτρεψε να πραγματοποιήσει μια κούρσα ανάλογη των δυνατοτήτων του και περιορίστηκε στην 8η θέση στην κατηγορία των Ανδρών  με το “φτωχό” για αυτόν 1'55''98 αλλά παράλληλα και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των Νέων Ανδρών (Κ23).

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μάλιστα υψηλότερης ηλικιακής κατηγορίας συνιστά τόσο για τον αθλητή όσο και για τον ΑΠ Αλέξανδρο Κιλκίς αλλά και τον αθλητισμό του Κιλκίς μία ακόμη τεράστια επιτυχία.

Σε μια αγωνσιτική χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα και πρωτόγνωρες καταστάσεις, το τμήμα στίβου της Α.Π. Αλέξανδρος Κιλκίς  ετοιμάζεται πλέον για τις νέες προκλήσεις και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα που ακολοθούν με αισιοδοξία και προσδοκίες για νέες σημαντικές διακρίσεις.