Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 5:40:18 μμ
etpa
Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 18:31

Χατζηαποστόλου: Ήταν μια φρεγάτα στη Δοϊράνη. Τώρα θα ναυλοχεί στον Θερμαϊκό!

Συντάκτης:

Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου ανακοίνωσε την οριστική παραίτησή του από τη διοίκηση της ΕΠΣ καθώς αποδέχτηκε πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη και αναλαμβάνει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.

 

Ήταν πρόεδρος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς στα 40 από τα 60 χρόνια της.

Τριαντάχρονος πτυχιούχος Νομικής ήταν όταν τέλη Ιουλίου του 1980 κέρδισε τις πρώτες εκλογές του και ανέλαβε πρόεδρος της ΕΠΣ.  Ακολούθησαν άλλες 11 εκλογές τις οποίες κέρδισε για να συνδέσει ανεξίτηλα το όνομά του με το ποδόσφαιρο του Κιλκίς: Είναι ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, το άλλο πρόσωπο του κιλκισιακού ποδοσφαίρου. Το πλέον ελκυστικό σίγουρα. Για να συναγωνιστούμε μάλιστα τους κ. Γεωργαντά, Φραγγίδη, Βεργίδη, Κυριακίδη και Σιωνίδη, που ύμνησαν την προσφορά του, θα λέγαμε πως ο Χατζηποστόλου ήταν για το ποδόσφαιρο του νομού μια σπάταλη πολυτέλεια. Μια φρεγάτα στη λίμνη Δοϊράνη.

Το απόγευμα της Παρασκευής στο Επιμελητήριο ο κυρ Βασίλης για τους Κιλκισιώτες και ο κ. Χατζηαποστόλου για τους εν Αθήναις προύχοντες της μπάλας, ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή του από τα διοικητικά της Ένωσης. Πλήρης τιμών και πρωτίστως πλήρης έργων σε αυτά τα 40 χρόνια της ηγεσίας του. Τα απαρίθμησε, ενδεικτικά μόνο, ο ίδιος: Όταν ανέλαβα υπήρχαν 43 σωματεία. Τα φτάσαμε μέχρι 96. Με 104 γήπεδα στα χωριά και τις πόλεις. Και ανάμεσά τους 42 με τεχνητό πράσινο.

14 ταξίδια με τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ στο εξωτερικό.

Από το 1991 μέλος της διοίκησης της ΕΠΟ. Από το 1994 πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής

Το 2000 πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής και παρών στο μεγάλο πανηγύρι της Πορτογαλίας με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανευρωπαϊκό. Το 2009 πρόεδρος της ΕΠΟ για δυο μήνες. Και το 2012 τελειώνει το ταξίδι διάρκειας 21 ετών στην ΕΠΟ.

Αυτός είναι ο Βασίλης Χατζηαποστόλου ή μάλλον αυτά τα έργα του. Για ένα Σανταίο  που μόλις τελείωσε τη Νομική το 1975 και τον κάλεσαν χωριανοί του να ηγηθεί του Ποντιακού ξεκινώντας την ενασχόλησή του με τα κοινά του ποδοσφαίρου ο απολογισμός δεν είναι μόνο πλούσιος. Είναι και δηλωτικός πόσα μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος όταν σε αυτό με το οποίο καταπιάνεται έχει ως προίκα: Να το αγαπά και είναι δίκαιος.

Μια είναι η συμβουλή μου σε όποιον θέλει να ασχοληθεί: Να αγαπά το ποδόσφαιρο. Διότι το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και πολιτισμός. Κι όχι πεδίο αντιπαλότητας, διακήρυξε ο ίδιος στη συνέντευξη στη διάρκεια της οποίας κόμπιασε όταν ζήτησε συγνώμη από την οικογένειά του για τον χρόνο που τούς   στέρησε την παρουσία του. «Ζήτα εσύ συγνώμη εκ μέρους μου από τη μάνα σου» προέτρεψε τον παριστάμενο  γιο του Γιάννη Χατζηαποστόλου, δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο Κιλκίς.

Στάθηκε κάμποσες φορές σε δυο αρετές της υπ’ αυτόν διοίκησης: Δεν λογάριαζε ποτέ  κομματικές ταμπέλες και η ισονομία αποτελούσε απαράβατο κανόνα.

Κι από κοντά ίσως να έδωσε και τη συνταγή της δημοφιλίας  του. Δεν διοικούσαμε από το Κιλκίς μόνο. Μπορούσε μεν εδώ να μας δει όποιος ήθελε, αλλά τα βράδια, τις Κυριακές γυρνούσαμε σε όλα τα χωριά. Με το  ποδόσφαιρο δίναμε ζωή στα χωριά.

Είπε πολλά ο κυρ Βασίλης. Για τα αίτια της συρρίκνωσης των ομάδων στο νομό (και πανελλαδικά). Συνοψίζουμε στα κυριότερα: οικονομική κρίση, κλείσιμο δημοτικών σχολείων, ηλεκτρονική επιδρομή και διάρρηξη των διαπροσωπικών σχέσεων, τοξικότητα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο…)

Ιδιαίτερα αυτήν την τοξικότητα με τον άμετρο και άλογο φανατισμό, την οπαδική δημοσιογραφία  στιγμάτισε έντονα προειδοποιώντας: Θα θρηνήσουμε θύματα!

Είχε και πικρές στιγμές η συνέντευξη: όταν τον ρωτήσαμε αν υπάρχει φως στο τούνελ της τοξικότητας και της βίας στο ποδόσφαιρο ο κ. Χατζηαποστόλου δεν έκρυψε την αλήθεια. Δείχνοντας και το αρνητικό ρόλο των συνδέσμων στην διαιώνιση των πληγών, δήλωσε σαφώς πως δεν είναι αισιόδοξος. 

Ευχαρίστησε δημοσίως και τρις τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη που τον πήρε τηλέφωνο για να τον προσκαλέσει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ,  αποφεύγοντας να αναφέρει επακριβώς τον ρόλο του και φυσικά δεν απάντησε ούτε στο ερώτημα ποιος θα είναι ο διάδοχός του στην ΕΠΣ Κιλκίς. Θα μάθουμε Δευτέρα Τρίτη όταν θα τον εκλέξουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.  

Ο κ. Χατζηαποστόλου ευχαρίστησε ονομαστικά τους πρώτους συνεργάτες του στη διοίκηση, μετέπειτα όσους διακρίθηκαν σε προσφορά, με ιδιαίτερα αναφορά σε όσους έφυγαν από τη ζωή (Παύλος Δεβετζόπουλος, Μιχάλης Βασιλειάδης, Σταύρος Σισμανίδης, Παν. Κιρχόγλου, Μανόλης Λαζαρίδης.

Να του ευχηθούμε λοιπόν τα καλύτερα στο νέο του πόστο. Γιατί αν πετύχει δεν θα ωφεληθεί μόνο ο ΠΑΟΚ. Ωφελημένη θα είναι και η έρμη η μπάλα…

Την κ. Χατζηαποστόλου αποχαιρέτισε εκ μέρους της διοίκησης  ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κώστας Πάταρας. ενώ τη διαδικασία διαλόγου συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Καναρόπουλος.

Παρόντες στην αίθουσα ήταν τα μέλη της διοίκησης, παλαιότερα μέλη, φίλοι και κατά καιρούς συνεργάτες του απελθόντος προέδρου.

 

Πολυμέσα