Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:49:21 μμ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 21:43

Βεργίδης: Η κρίση απαιτεί κοινή δράση και αλληλεγγύση στη σχολική κοινότητα

Δυο σχολικές μονάδες της πόλης του Κιλκίς επισκέφθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς.
Ο κ. Ανδρέας Βεργίδης παραβρέθηκε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κιλκίς και στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Στους Αγιασμούς χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ.κ. Εμμανουήλ.


Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την χώρα και την εκπαίδευση. Διαβεβαιώνει, δε, τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές και εκπαιδευτικούς), ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα βρίσκεται πάντα αρωγός στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία, με όσα μέσα διαθέτει.
Ο Αντιπεριφερειάρχης -μετά το πέρας των αγιασμών- είχε συνομιλίες με τη Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό, καθώς και με εκπροσώπους των σχολικών Επιτροπών των Σχολικών Μονάδων.
Ο κ. Βεργίδης στον χαιρετισμό του αφού ευχήθηκε επιτυχία στο έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών υπό τις δύσκολες συνθήκες που ζει η χώρα  επισήμανε “Η εκπαίδευση όμως καλείται να επιτελέσει το έργο της μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, τόσο σε υλικά μέσα όσο, δυστυχώς, και σε ανθρώπινο δυναμικό. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει η κάθε έλλειψη να αντιμετωπισθεί με ακόμα εντονότερη κοινή δράση, απ όλα τα μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.
Αυτή η δράση και η εκδήλωση της αλληλεγγύης είναι από τα μαθήματα, που δεν περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη. Αυτό το σπουδαίο μάθημα το διδάσκονται οι μαθητές μας στο σπίτι τους από τους γονείς τους και στο σχολείο από τους άξιους δασκάλους τους. Το μάθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης θα είναι οδηγός στη ζωή των σημερινών μαθητών και αυριανών υπεύθυνων πολιτών της πατρίδας μας
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Μιχαλία Καραμισάκη, εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, παραβρέθηκε στον Αγιασμό του Γυμνασίου Πολυκάστρου, όπου απεύθυνε χαιρετισμό.