Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:07:37 πμ
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 22:22

Ένα οικογενειακό πρωινό στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρονερίου!

Ένα παλιό γνωμικό μας θυμίζει ότι  το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας:
 “Να τρως το πρωί σαν αυτοκράτορας, το μεσημέρι σαν βασιλιάς και το βράδυ σαν ζητιάνος”. Αν το πρωινό θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα , αφού καλύπτει το 25 % των καθημερινών μας αναγκών σε ενέργεια, ας αναλογιστούμε  πόσο σημαντικό είναι να  απολαμβάνεις ένα υγιεινό, νηστίσιμο και πεντανόστιμο πρωινό στο χώρο του σχολείου.


Στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρονερίου οι μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, απόλαυσαν το πρωινό που τους ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τον ιερέα του χωριού, πατέρα Ευγένιο.
Δοκίμασαν  νόστιμα ελαιόψωμα και κουλούρια, που ήταν προσφορά του φούρνου του χωριού μας. Παραδοσιακές πίτες με σπανάκι και πατάτα  από το εργαστήρι παραδοσιακής πίτας κ. Tζεχιλίδη Φώτη πλούτισαν το τραπέζι μας. Τα παιδιά ήπιαν χυμούς που πρόσφερε η εκκλησία,  χαμομήλι από την πρώτη τάξη και νηστίσιμα γλυκά από τους εκπαιδευτικούς.
Σε μία εποχή κρίσης όχι μόνο οικονομικής, αλλά και ανθρώπινων αξιών είναι σημαντικό να γίνονται πράξεις αλληλεγγύης, συνεργασίας και αγάπης .
Αξιοσημείωτη και πολύτιμη η βοήθεια του πατέρα Ευγένιου που στήριξε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και βρήκε χορηγούς σε αυτή τη δράση.
Το γεύμα έκλεισε με την προσευχή από τον πατέρα Ευγένιο , που υποσχέθηκε στους μικρούς μαθητές, επανάληψη αυτού αλλά και άλλες εκπλήξεις.