Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:01:10 πμ

Εκπαίδευση

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Καμπάνης στέλνει τις θερμές ευχαριστίες του στην Βιομηχανία Ζαχαροπλαστικής ΦΑΙΔΩΝ Α.Ε., που εδρεύει στον Παντελεήμονα Κιλκίς, για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας να συμμετάσχει στην εκδήλωση, που έγινε στα πλαίσια μιας έρευνας για την Μεσογειακή διατροφή, προσφέροντάς μας πλήθος προϊόντων της.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus που υλοποιούμε την 3ετία 2020-23, ομάδα, που αποτελούνταν από 8 μαθητές/τριες της ΣΤ και τις εκπαιδευτικούς – μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, Νίκη Παυλίδου (υπεύθυνη του ΣΤ2) και Αφροδίτη Ντίνου (συντονίστρια του σχεδίου Erasmus+), επισκέφτηκε την Ουγγαρία. Η επίσκεψη αποτελούσε τη πέμπτη και τελευταία συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Πολωνία και πραγματοποιήθηκε από 8-12/5/2023.

1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς - 27 και 28 Μαΐου - Αυστροελληνική Καπναποθήκη Κιλκίς: Όλο το πρόγραμμα των εργασιών

“Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη”. Διοργάνωση: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π/θμιας Κιλκίς. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π/θμιας Παιονίας.

Μαθητές του 4ου Δημοτικού στις εγκαταστάσεις των ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε 30 και πλέον μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με τους δασκάλους τους, που μας επισκέφθηκαν στα γραφεία των εφημερίδων μας στο Μεταλλικό.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς εκφράζει τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες της σε όλους τους χορηγούς του 1ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς με τίτλο «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη» για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 25.5.2023, 19:00μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Εκδήλωση Μνήμης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς. Τιμούμε τη μνήμη χιλιάδων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας της περιόδου 1916-1923. Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της μνήμης! Γεμίζουμε κάποιες λευκές σελίδες των σχολικών βιβλίων με Ιστορία, Μνήμη, Σεβασμό, Υπερηφάνεια και Αυτογνωσία!

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κιλκίς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Παιονίας διοργανώνουν το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου στον συνεδριακό χώρο της «Αυστροελληνικής Καπναποθήκης Κιλκίς» το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς με τίτλο: «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη». Η προσέλευση θα πραγματοποιείται 09:30‐10:00 π.μ. και η έναρξη στις 10:00 π.μ.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην φιλανθρωπική μας εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το ΚΔΑΠ Kinesis, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιππόκαμπος, το ΚΔΑΠ Kids Athletics και το ΚΔΑΠ Μεγαλώνουμε Μαζί.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου κατά την επίσκεψή του στον Ευρωπό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ευρωπού Αναστάσιο Καρακάση, στον οποίο και ανακοίνωσε τη δωρεά ενός διαδραστικού πίνακα για το Δημοτικό Σχολείο.

Το 1923 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών  μεταξύ των Ελλήνων ορθοδόξων κατοίκων της Τουρκίας και των Μουσουλμάνων της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτής της επετείου σχεδιάστηκε μια μικρή έρευνα από μαθητές/τριες και δασκάλους τη Στ΄ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, στο πλαίσιο ομώνυμου προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο καθώς και με ποιον τρόπο η προσφυγική ταυτότητα αγγίζει τη ζωή και την καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών της πόλης μας από την ηλικία των 12 έως την ηλικία των 15  ετών.