Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 12:15:27 πμ

Εκπαίδευση

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 21:27

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συντάκτης:

Ένας στρατηγικός στόχος για την ανάπτυξη κουλτούρας πρόληψης για την Υγεία και Ασφάλεια του ανθρώπου στο περιβάλλον που ζει και εργάζεται,  είναι η ένταξη των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία  (ΑΥΕ) σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 21:02

«Μάθημα» Πυροσβεστικής στο Λύκειο Γουμένισσας

Συντάκτης:

Στο Λύκειο Γουμένισσας βρέθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Γουμένισσας, ευτυχώς όχι για την κατάσβεση κάποιας πυρκαγιάς ή για τη διάσωση μαθητή, αλλά για ομιλία-ενημέρωση των νέων μας.

Επίσκεψη γνωριμίας πραγματοποίησαν στο Δήμαρχο Κιλκίς οι μαθητές των δύο τμημάτων της τρίτης τάξης του Ε' Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο πλαίσιο του μαθήματος ''Μελέτη για το περιβάλλον''.

xenelhsΕκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την αντιεκπαιδευτική και απάνθρωπη κατάληξη της «μεταρρύθμισης» του ΥΠΑΙΘ στον τρόπο εξέτασης και προαγωγής των μαθητών-ριων του Λυκείου. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα (και αναλυτικά και τεκμηριωμένα η ΟΛΜΕ, με τις επεξεργασίες που έγιναν στο εκπαιδευτικό της συνέδριο το Μάρτιο)

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 20:45

Λύκειο Καμπάνη :Συνάντηση στην Τσεχία με Comenius

Συντάκτης:

kampanhΣτο πλαίσιο της υλοποίησης από τον Σεπτέμβριο 2012 έως τον Ιούνιο 2014 Ευρωπαϊκού  Προγράμματος με θέμα European School Radio – The voice of young Europeans, πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 29 Νοεμβρίου 2013 επίσκεψη ομάδας μαθητών και καθηγητών του Γενικού Λυκείου Καμπάνη

kampanhComenius - Συνάντηση στη Βουλγαρία

Στο πλαίσιο  της υλοποίησης από τον Σεπτέμβριο 2012 έως τον Ιούνιο 2014 Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με θέμα European School Radio – The voice of young Europeans, πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 31 Μαΐου 2014 επίσκεψη ομάδας καθηγητών του Γενικού Λυκείου Καμπάνη στο σχολείο Vocational High School of Veterinary Medicine στο Dobrich της Βουλγαρίας.

elmeΤο ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ  στηρίζει την  απόφαση της ΟΛΜΕ για την οικονομική στήριξη των συναδέλφων μας που απολύονται από τη βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης.

kynhgoi1Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος την Πέμπτη, 05/06 και ο κυνηγετικός σύλλογος Κιλκίς, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας,

ekthesh-sxoleiaΜια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φιλοξενείται αυτήν την εβδομάδα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο “Δημιουργικότητα, φαντασία και δράση στο δημοτικό σχολείο”, η οποία οργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο της 1ης Περιφέρειας Ιωάννα Αρβανίτη σε συνεργασία με συλλόγους διδασκόντων δημοτικών σχολείων της περιοχής μας.

9o-dhmotikoΜια υπέροχη και «ζωντανή» βιβλιοθήκη απέκτησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, μετά από πρωτοβουλίες της Σχολικής Συμβούλου Ιωάννας Αρβανίτη, των δασκάλων, των μαθητών του σχολείου και του συλλόγου Γονέων.