Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 5:40:15 μμ

Εκπαίδευση

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 21:40

Ανθοκομική έκθεση στο 1ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς

Συντάκτης:

anuokomikh-ekthesh-1ou-dhmΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς,  διοργανώνει την Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Απριλίου 2013

fassosΟι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, στα πλαίσια της διαθεματικής εργασίας τους με θέμα "Τα εκατό χρόνια από τη μάχη του Κιλκίς", προσκάλεσαν στην τάξη τους τον κ. Λύσσανδρο Φάσσο,

dendrofyteyshΤο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς συμμετέχει στο τριετές περιβαλλοντικό πρόγραμμα των Eco Schools και της ΕΕΠΦ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ.

2o-lykeioΟι καθηγητές του 2ου  Γενικού Λυκείου Κιλκίς, Ιωαννίδου Γεωργία, Λιαρετίδου Ελένη, Αλμαλιώτης Ιωάννης καθώς και 18 μαθητές από την Α’ και Β’ τάξη  στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Comenius” πραγματοποίησαν επίσκεψη στην πόλη Riccia της Ιταλίας.

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 15:39

Δράση Comenius στο Ειδικό Σχολείο

Συντάκτης:

eidiko-sxoleioΕικοσιένα εκπαιδευτικοί από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Αγγλία, Ρουμανία και Τουρκία)  φιλοξενήθηκαν από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, με τίτλο “Fan way to independence”. 

eeekΤην Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου οι  μαθητές-τριες  μαζί με τους καθηγητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς επισκέφτηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, με την ευκαιρία της λαογραφικής έκθεσης που διοργανώνεται, στο πλαίσιο  περιβαλλοντικού  προγράμματος με τίτλο «Από το χθες στο σήμερα»

sxoleio-mauroneriouΟι μαθητές του Δημ. Σχολείου  και Νηπιαγωγείου Μαυρονερίου μαζί με τους δασκάλους βγήκαν στους δρόμους να καλωσορίσουν την άνοιξη  ξαναζωντανεύοντας ένα παλιό έθιμο της Χελιδόνας.

2o-dhmotiko-sxoleio-kilkisΜε την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και με αφορμή τα 100 χρόνια από τη μάχη του Κιλκίς τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα πρόγραμμα τοπικής Ιστορίας. Σκοπός τους είναι να μάθουν οι νέοι του Κιλκίς την ιστορία της πόλης τους και να γνωρίσουν τα αξιοθέατά της.

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 17:45

Το Λύκειο Καμπάνη στην Πορτογαλία μέσω Comenius

Συντάκτης:

kampanh1Στο πλαίσιο  της υλοποίησης από τον Σεπτέμβριο 2012 έως τον Ιούνιο 2014 Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με θέμα European School Radio – The voice of young Europeans, πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου 2013 επίσκεψη ομάδας μαθητών και καθηγητών του Γενικού Λυκείου Καμπάνη στο σχολείο, «Ε Β2 και Β3», στην πόλη Vialonga, της Πορτογαλίας.

1o-lykeio-eidhseisΠως επιλέγετε τα θέματά σας, ποιες οι πηγές σας, υπάρχει και πως εκφράζεται η εξάρτηση του τύπου, ποια τα προσόντα για να είναι κάποιος δημοσιογράφος, ελέγχεστε από τους αναγνώστες;… είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία κληθήκαμε να δώσουμε τα «φώτα» μας   το πρωί της Τετάρτης, όταν τέσσερα παιδιά, μαθήτριες της β’ τάξης του 1ου Λυκείου Κιλκίς