Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:58:57 μμ

Εκπαίδευση

Πόσο αξιολάτρευτα και χαριτωμένα είναι τα παιδιά που χαμογελούν όλο ευγένεια και δεν λένε ποτέ «όχι». Κι όμως οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Νέας Σάντας μετά την επίσκεψη το συλλόγου «Χαμόγελο του παιδιού» στο σχολείο τους έμαθαν πως έχουν δικαίωμα να λένε «όχι».
Στις 12 Μαρτίου τα παιδιά ξεκίνησαν τη μέρα τους με ένα διαφορετικό μάθημα. Ένα μάθημα ζωής. Μαζί με τους δασκάλους τους και εκπροσώπους του συλλόγου έμαθαν πως το παιδί πρέπει να σέβεται τους ενήλικες αλλά να μην συγκατατίθεται σε ό,τι του ζητούν, αν αυτό το ενοχλεί και το τρομάζει ή δεν το έχει διδαχθεί από τους ίδιους τους γονείς του.

Η σχολική ομάδα χειροσφαίρισης μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης και την Τετάρτη 4 Μαρτίου ταξίδεψε στο Λιτόχωρο του νομού Πιερίας, όπου το διάστημα 5 έως 8 Μαρτίου, συμμετείχε στην τελική φάση του θεσμού.

Τις νέες τυπογραφικές εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού μας οργανισμού, στο Μεταλλικό, επισκέφθηκαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμπάνη. Τα γραφεία και το τυπογραφείο της νέας μας μονάδας πλημμύρισαν από το ενδιαφέρον και τις απορίες των ογδόντα περίπου μαθητών και των δασκάλων τους, για το πώς στήνεται μια εφημερίδα, για τη δουλειά των δημοσιογράφων, την καταγραφή των γεγονότων…, με τον εκδότη μας Κώστα Τερζενίδη να επιχειρεί να απαντήσει σε όλα αυτά.

Με τετράωρη αποχή από τα μαθήματά τους αντέδρασαν οι μαθητές του Λυκείου Πολυκάστρου στην «εν ψυχρώ δολοφονία» του 15χρονουμαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η αποχή έγινε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου και στο σχετικό ψήφισμα του 15μελούς Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:
Oι μαθητές και το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Πολυκάστρου
Καταδικάζουν την εν ψυχρώ δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία αποτελεί απότοκο του λαθεμένου τρόπου διαχείρισης της κρατικής εξουσίας και της βίας που ασκείται στο σύνολο των μαθητών. Την ευθύνη του γεγονότος αυτού επωμίζεται τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενεςσ, ακθώς και η Ελληνική Αστυνομία, η εκπαίδευση της οποίας αποσκοπεί αποκλειστικά την κατασταλή των Λαϊκών κινητών.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:07

Πανελλήνια διάκριση για το 1ο Λύκειο Κιλκίς

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η τελετή βράβευσης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Το Δικαίωμα Του Παιδιού Στην Προστασία», ο οποίος διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά από τη Γενική Διεύθυνση "Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εθνικός Συντονιστής για την Ελλάδα ήταν η  Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ευρωπαϊκή Έκφραση". Ο Διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

 Μετά από σχετικές ενέργειες του Νομάρχη Κιλκίς, κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, εγκρίθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, η προσθήκη τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ανάθεση των απαιτούμενων διαδικασιών και ενεργειών στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε., ο οποίος και θα προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με την Ν.Α. Κιλκίς για την ταχύτερη εκτέλεση του έργου.
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:39

Πυρκαγιά στην αυλή του Λυκείου Χέρσου

Συντάκτης:
Μικρές ήταν ευτυχώς οι ζημιές που προκάλεσε πυρκαγιά στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Χέρσου, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.
Η φωτιά ξεκίνησε πίσω από το κτήριο του σχολικού συγκροτήματος, στο βοηθητικό γήπεδο που υπάρχει στο χώρο αυτό και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:40

Στη ΒΙ.ΠΕ. «ακουμπά» το σχολείο Σταυροχωρίου

Συντάκτης:
 Στήριγμα στους βιομήχανους της ΒΙ.ΠΕ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει βρει το Δημοτικό Σχολείο Σταυροχωρίου, στο στόχο του να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής, για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών του και ν’ αντικαταστήσει τα κουφώματα του κτιρίου. Ο προϊστάμενος του σχολείου, Παναγιώτης Τσολαϊδης, απευθύνθηκε στην κοινωνική ευαισθησία επενδυτών και βρήκε ανταπόκριση. Αρχικά, ο νομάρχης, Βαγγέλης Μπαλάσκας, ανέλαβε το κόστος της διαμόρφωσης και των εγκαταστάσεων του Εργαστηρίου Πληροφορικής.
 «Από τη γη ως τα αστέρια», είναι ο τίτλος της φετινής εκδήλωσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Το περιεχόμενό της είναι παραμυθένιο και μουσικό (λαϊκή μουσική). Εκτός από τον καθαρά παιδαγωγικό σκοπό, επιχειρεί και μια σε βάθος γνωριμία και ουσιαστική ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και των γονέων τους με το έργο και την αποστολή ζωής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν  για την ενίσχυση της προσπάθειάς τους.
 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη, από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης  του Γενικού λυκείου Γουμένισσας, στις 17 και 18 Απριλίου 2008 στα πλαίσια προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2007-2008, ανέλαβε και υλοποίησε τρία Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,.