Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:39:31 μμ

Εκπαίδευση

Σε Ευρωπαϊκό Πρόγραµµα Πολυµερούς Σχολικής Σύµπραξης Comenius συµµετέχει το Ειδικό ∆ηµοτικό Σχολείο Κιλκίς. Το πρόγραµµα έχει τίτλο "Fun way to independence" (διασκεδαστικός τρόπος προς την ανεξαρτησία), έχει διάρκεια 2 έτη από 01/08/2012 έως 31/07 2014 και συµµετέχουν σχολεία από πέντε χώρες. Το σχολείο της πόλης Sopot της Πολωνίας (συντονιστικό σχολείο του προγράµµατος), τo Ειδικό ∆ηµοτικό Σχολείο Κιλκίς από την Ελλάδα, το σχολείο από την πόλη Hunedoara Ρουµανίαs, το σχολείο από την πόλη Karabuk της Τουρκίας και το σχολείο της πόλης Broadstairs της Μεγ. Βρετανίας.

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 14:25

Από το πρώην λύκειο στο πρώην ΤΕΙ

Συντάκτης:

oaed-kegeΗ φτώχεια δεν φέρνει μόνο γκρίνια. Ενίοτε αναζητεί και τζάμπα – στέγη. Τα 140 χιλιάρικα που απαιτούνται για τη επισκευή - διαρρύθμιση του τετραόροφου κτηρίου της μητρόπολης (πρώην εκκλησιαστικού λυκείου)

xerso-dhmokidhsΤο Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επισκέφθηκε ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας από τη Θεσσαλονίκη, Άρης Δημοκίδης στα πλαίσια των ημερών λογοτεχνίας και φιλαναγνωσίας που διοργανώνονται από το Σχολείο κάθε άνοιξη.

giorth-mhteras-meg-bryshΣτα πλαίσια της παγκόσμιας γιορτής της μητέρας, εμείς οι μαθητές του Δ.Σ. Μεγάλης Βρύσης, προτείναμε, συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Ζαχαροπλαστείο η «Γωνία» στην 21η Ιουνίου του Κιλκίς.

mathitiko-sinedrio-pliroforikis-kilkisΤο σχολείο μας – όπως και το 2ο Δ. Σ. Κιλκίς -  επιλέχθηκαν από το Προσυνέδριο Πληροφορικής στο Κιλκίς, να εκπροσωπήσουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Κιλκίς παρουσιάζοντας τις εργασίες τους στην Κεντρική Σκηνή του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, που έλαβε χώρα την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 στο ΝΟΗΣΙΣ. Το 5ο Δημοτικό σχολείο παρουσίασε την ερευνητική εργασία με θέμα «Όσο υπάρχουν άνθρωποι» - Κοινωνία των Πολιτών – Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, την οποία εκπόνησαν η εκπαιδευτικός Φ. Α. Αφροδίτη Ντίνου μαζί με τα παιδιά της Στ1.

Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 16:26

Η Βούλα Πατουλίδου στο 9ο Δημ. Σχολείο

Συντάκτης:

9o-dhmotiko-kilkisΣτο 9ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς στις 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον Εθελοντισμό με ομιλήτρια την Ολυμπιονίκη κα Βούλα Πατουλίδου , Τομεάρχη Προαγωγής Εθελοντισμού Ε.Ε.Σ.

eidiko-sxoleioΚεράσματα με χυμούς, τοστ και γλυκά για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς προσέφερε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος καφέ «Ερωδιός» στον ευχάριστο και ήσυχο πεζόδρομο της οδού Καλούδη.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 16:01

Παραδοσιακό Πάσχα στο 1ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς

Συντάκτης:

1o-dhmotiko-kilkisΤην Παρασκευή 6 Απριλίου το ελληνικό παραδοσιακό Πάσχα αναβίωσε στο 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Αρχικά η Διευθύντρια του Σχολείου Παρθένα Δουλκερίδου αναφέρθηκε στη Μεγάλη Εβδομάδα και το βαθύτερο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού.

Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 20:02

Γεύμα για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου

Συντάκτης:

eidiko-sxoleio-kilkisΤα GOODY’S Κιλκίς προσέφεραν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς δωρεάν γεύμα. Οι μαθητές του σχολείου χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και επισκέφτηκαν το κατάστημα των GOODY’S στο Κιλκίς, στις 22 και 29-03-2012.

Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 20:00

Επιθετικότητα και Σχολείο

Συντάκτης:

nhreas-kilkisΤο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήρι Δικτύωσης για τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Επιθετικότητα και Σχολείο», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο ξενοδοχείο “HABITAT”, στο Κιλκίς.