Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:56:01 πμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 19:36

Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου στο ΚΠΕ Κιλκίς

Συντάκτης:
dim_sxoleio_xersouΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στο Ν. Γυναικόκαστρο επισκέφτηκαν οι τάξεις Ε1, Ε2 και Γ συνοδευόμενες από τις δασκάλες τους τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες του προγράμματος που υλοποιεί φέτος το ΚΠΕ "τι θα φάμε σήμερα, τι θα τρώμε αύριο", ένα πρόγραμμα που θέλει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε βασικά θέματα διατροφικής υγείας.
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 13:42

Ευχές στρατιωτών στο Ειδικό Σχολείο

Συντάκτης:
stratiotesΜεγάλη χαρά και πολλές εκπλήξεις χάρισαν τα φετινά Χριστούγεννα οι άνθρωποι των στρατιωτικών μονάδων της Αργυρούπολης Κιλκίς στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς.
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 17:42

5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς Η εικόνα του το έτος 2010

Συντάκτης:
5o_dimotiko-Με κουβάδες μαζεύουν τα νερά της βροχής στο διάδρομο του σχολείου.
-Το πρόβλημα υφίσταται εδώ και 8 χρόνια τουλάχιστον και το γνωρίζει εξ αρχής η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και οι εκάστοτε υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι.
kouklotheatroΤο Σχολείο του Χέρσου επισκέφτηκε ομάδα από το διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Κιλκίς την Παρασκευή 1 Οκτώβρη 2010. Συγκεκριμένα οι κκ Ειρήνη Αμπουμόγλι και Μαρία Μανάση εφάρμοσαν στη Γ τάξη του Σχολείου τη δραστηριότητα «η φάρμα των ζώων» που περιελάμβανε αφήγηση ιστορίας, χαρτοκοπτική εργασία από τα παιδιά και εμψύχωση (θεατρικό παιχνίδι).
Το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς πήρε μέρος με 4 προγράμματα στην παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, που οργάνωσαν από κοινού τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων.
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε παλμό και κέφι. Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν από παιδιά των σχολείων του νομού, το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ενθουσίασαν τους μαθητές που ήρθαν να παρακολουθήσουν και πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν θεσμός, γιατί κοινοποιούνται έτσι οι καινοτόμες δράσεις των σχολείων και παίρνουν ιδέες και άλλοι να ακολουθήσουν αυτό το βιωματικό δρόμο εκπαίδευσης.
2dimotikoΣτα πλαία του προγράμματος περιβαλλοντικές εκπαίδευση με θέμα “Αμπέλι, σταφύλι, κρασί” τα τμήματα Γ2 και Δ2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και οι δασκάλες τους, Άννα Καραβαλάκη και Νανά Ελευθεριάδου, προσκάλεσαν την εκπαιδευτικό, συγγραφέα και ζωγράφο της πόλης μας κα Αθηνά Τσιρίκα να κλείσει το πρόγραμμα με τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα των μαθητών.
metalikoΟύτε το καφέ μας δεν προλάβαμε να πιούμε το πρωί της Πέμπτης και η αυλή των εφημερίδων μας αντήχησε από τις παιδικές φωνές των επισκεπτών μας. Ογδόντα μαθητές από την β’ τη δ’ και την στ’ τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στο καταπράσινο Μεταλλικό, μαζί με τις δασκάλες τους κυρίες Ευθυμία Παπαδοπούλου, Παρασκευή Θεοδωρίδου, Θεοδώρα Αναστασιάδου, Ευστρατία Μακρή και Βαρβάρα Πεχλιβανίδου   κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις των εφημερίδων μας. Ευλογία Θεού η παρουσία τους καθώς τα λαμπερά παιδικά πρόσωπα και η αθωότητα που εκπέμπουν δημιουργούν  ευφρόσυνη διάθεση κι εμείς προσπαθήσαμε να ανταποδώσουμε  με ενημέρωση.
terzidisΟ  Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Τερζίδης (στο πλαίσιο Προγράμματος) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των μαθητών της Δ΄ τάξης και επισκέφθηκε το 7ο δημοτικό σχολείο. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης στα πλαίσια υλοποίησης Προγράμματος με θέμα: « Η πόλη μας » κάλεσαν με επιστολή τον κ. Δήμαρχο για γνωριμία, συζήτηση και προτάσεις. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τους  μικρούς μαθητές και απάντησε σε ερωτήματά τους. Με την ευκαιρία της επίσκεψης δόθηκε η δυνατότητα για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών ανάμεσα στο Δήμαρχο τη Δ/νση και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου.
kpe_bertiskouΤα δυο τμήματα της Γ’ τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 10-5-2010, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βερτίσκου, στα πλαίσια της υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος για «Το Δάσος». Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική και η πληροφόρηση των μαθητών, αλλά και η συμμετοχή τους στα δρώμενα του προγράμματος, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!
Πέμπτη, 20 Μαϊος 2010 14:02

Γιατί έκλεισε το Εκκλησιαστικό Λύκειο;

Συντάκτης:
ekklisiastikoΠροβληματισμός επικρατεί στους εκκλησιαστικούς και θεολογικούς κύκλους από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Εκκλησιαστικό Λύκειο Κιλκίς «Κύριλλος - Μεθόδιος» του Κιλκίς στο πλαίσιο των περικοπώνλόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας. Αν αληθεύουν πάντως οι πληροφορίες  ότι κατά τη διάρκεια τη ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο στην Αθήνα για το μέλλον των Εκκλησιαστικών Λυκείων και τη συνέχιση της λειτουργίας τους,  συμμετείχαν οι Ιεράρχες στις περιφέρειες των οποίων λειτουργούν εκκλησιαστικά σχολεία, ενώ απουσίαζε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και δεν εστάλη ούτε εκπρόσωπός του, τότε εγείρονται ερωτηματικά κατά πόσο εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες διάσωσης του εκκλησιαστικού μας σχολείου, όταν μάλιστα χαρακτηρίστηκε  από τους αρμόδιους παράγοντες της Συνόδου  ως το καλύτερο της χώρας .