Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:48:56 μμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:57

Το 1ο Λύκειο τίμησε τον Δημ. Νικοπολιτίδη

Συντάκτης:

Στην φετινή  σχολική γιορτή του 1ου Γενικού Λυκείου  Κιλκίς, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ντέντα Χρήστο τιμητική πλακέτα στον κ. Νικοπολιτίδη Δημήτριο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, για την πολυετή προσφορά του στην Μέση Εκπαίδευση.

Να παραμείνει στο Κιλκίς το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο που λειτουργεί ήδη με τεράστια επιτυχία εδώ και χρόνια και η ενδεχόμενη συγχώνευσή του με το αντίστοιχο σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης να γίνει, αλλά με έδρα το Κιλκίς για μια σειρά λόγων, τους οποίους αναλύει σε έγγραφό του προς την Υπουργό παιδείας ο σύλλογος διδασκόντων του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Κιλκίς.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 08:39

Μάθημα σωστής διατροφής στο 9ο δημοτικό σχολείο

Συντάκτης:

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και η εκπαιδευτικός της Δ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στα «Εστιατόρια Κιλκίς Α.Ε.» (Goody’s) στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονούν με τίτλο «Το ελαιόλαδο και η σωστή διατροφή».

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:50

Επίσκεψη “Αλέξανδρου” στο Ειδικό Σχολείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Τους μικρούς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς επισκέφθηκε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009, για να μοιράσουν δώρα αλλά κυρίως ευχές για καλές γιορτές. Συγκεκριμένα οι τζούνιορς του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ με τον προπονητή τους κ. Μιχάλη Αναστασιάδη επισκέφθηκαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Ειδικού Σχολείου και μοιράστηκαν τις γιορτινές αυτές στιγμές μαζί τους, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους και την αγάπη προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία μέσα στο γήπεδο αλλά κυρίως στάση ζωής που αποπνέει πραγματικό ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπο μας.

Όσοι έχουμε τη χαρά και την ευθύνη να εργαζόμαστε στην εκπαίδευση καλούμαστε καθημερινά να έρθουμε αντιμέτωποι με μία σωρεία προβλημάτων και προκλήσεων. Κάθε σχολείο έχει τις ιδιαιτερότητές του, οι οποίες προσδιορίζονται τόσο από τα ιδιάζοντα γε-ωγραφικά, κοινωνικά ή οικονομικά χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας, όσο και από τους ειδικότερους παιδαγωγικούς στόχους που οφείλει να θέσει για τους μαθητές του.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:08

Μάθημα αποταμίευσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Συντάκτης:

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) επισκεφθήκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ο Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου Κιλκίς κ. Φλώρος Φίλιππος και ο τραπεζικός υπάλληλος κ. Άγγελος Αρκούδας. Ο κ. Φλώρος μίλησε στους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τη σημαντικότητα του θεσμού της αποταμίευσης και παρότρυνε τα παιδιά να «ρίχνουν κέρματα στον κουμπαρά τους»,  έτσι ώστε να γίνουν υπεύθυνα και συνειδητοποιημένα παιδιά, που αντιμετωπίζουν το σήμερα και το αύριο της ζωής τους ως ώριμοι άνθρωποι.

Τα παιδιά είχαν απορίες και ήρθαν να δουν και να μάθουν. Πως γράφεται και πως τυπώνεται μια εφημερίδα. Το πρωί της Τετάρτης λοιπόν κατέφθασαν ζωηρά κι αφού φωτογραφηθήκαμε στην είσοδο ξεκίνησε η ξενάγηση στα γραφεία μας.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:26

Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Καμπάνη για τρύγο

Συντάκτης:

Γλυκύτερα κι από πετιμέζι τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, αλλά κι όλων των παρευρισκομένων, στην πρώτη, για τη φετινή χρονιά, εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων Νηπ. & Δημοτ. Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς, με αφιέρωμα στον τρύγο, στο αμπέλι, στο σταφύλι και στο κρασάκι.
Καλεσμένοι ήταν, η παιδαγωγός-βιβλιοθηκονόμος και συγγραφέας Άντα Φωτοπούλου και  ο Χρήστος Αϊδαρίνης, οινοποιός της Γουμένισσας.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 04:20

Στη Δοϊράνη το Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου

Συντάκτης:

Συνεχίζοντας τη δεύτερη φάση του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Κερκίνη, μια λίμνη που επιζεί-Δοϊράνη μια λίμνη που χάνεται», οι μαθητές της Ε και Στ τάξης του Δημ. Σχ. Χέρσου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Μιμηγιάννη Δημήτρη και Γεωργό Κώστα,  επισκέφτηκαν τη λίμνη της Δοϊράνης.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 07:08

Επτά χρόνια Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Κιλκίς

Συντάκτης:

Η εξελικτική διαδικασία της Εσπερινής Εκπαίδευσης διαμορφώνεται κάθε φορά από τις επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες και επηρεάζεται ή εξαρτάται από τις μεταβολές της ημερήσιας εκπαίδευσης. Ο ρόλος της, πάντοτε, συμπληρωματικός, διορθωτικός, πολυδιάστατος. Στην Ελλάδα οι απαρχές της ανιχνεύονται στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Ειδικότερα, η δευτεροβάθμια εσπερινή εκπαίδευση εισχωρεί στο εκπαιδευτικό πεδίο τη δεκαετία του 1930.