Εκπαίδευση
Στην φετινή σχολική γιορτή του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ντέντα Χρήστο τιμητική πλακέτα στον κ. Νικοπολιτίδη Δημήτριο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, για την πολυετή προσφορά του στην Μέση Εκπαίδευση.
Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο να συγχωνευτεί με της Νεάπολης, αλλά με έδρα το Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΝα παραμείνει στο Κιλκίς το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο που λειτουργεί ήδη με τεράστια επιτυχία εδώ και χρόνια και η ενδεχόμενη συγχώνευσή του με το αντίστοιχο σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης να γίνει, αλλά με έδρα το Κιλκίς για μια σειρά λόγων, τους οποίους αναλύει σε έγγραφό του προς την Υπουργό παιδείας ο σύλλογος διδασκόντων του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Κιλκίς.
Μάθημα σωστής διατροφής στο 9ο δημοτικό σχολείο
Συντάκτης: Eidisis.grΟι μαθητές, οι μαθήτριες και η εκπαιδευτικός της Δ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στα «Εστιατόρια Κιλκίς Α.Ε.» (Goody’s) στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονούν με τίτλο «Το ελαιόλαδο και η σωστή διατροφή».
Επίσκεψη “Αλέξανδρου” στο Ειδικό Σχολείο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΤους μικρούς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς επισκέφθηκε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009, για να μοιράσουν δώρα αλλά κυρίως ευχές για καλές γιορτές. Συγκεκριμένα οι τζούνιορς του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ με τον προπονητή τους κ. Μιχάλη Αναστασιάδη επισκέφθηκαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Ειδικού Σχολείου και μοιράστηκαν τις γιορτινές αυτές στιγμές μαζί τους, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους και την αγάπη προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία μέσα στο γήπεδο αλλά κυρίως στάση ζωής που αποπνέει πραγματικό ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπο μας.
Επιστρέφοντας στα θρανία: «Σχολείο, Οικογένεια, Εργασία»
Συντάκτης: Eidisis.grΌσοι έχουμε τη χαρά και την ευθύνη να εργαζόμαστε στην εκπαίδευση καλούμαστε καθημερινά να έρθουμε αντιμέτωποι με μία σωρεία προβλημάτων και προκλήσεων. Κάθε σχολείο έχει τις ιδιαιτερότητές του, οι οποίες προσδιορίζονται τόσο από τα ιδιάζοντα γε-ωγραφικά, κοινωνικά ή οικονομικά χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας, όσο και από τους ειδικότερους παιδαγωγικούς στόχους που οφείλει να θέσει για τους μαθητές του.
Μάθημα αποταμίευσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) επισκεφθήκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ο Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου Κιλκίς κ. Φλώρος Φίλιππος και ο τραπεζικός υπάλληλος κ. Άγγελος Αρκούδας. Ο κ. Φλώρος μίλησε στους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τη σημαντικότητα του θεσμού της αποταμίευσης και παρότρυνε τα παιδιά να «ρίχνουν κέρματα στον κουμπαρά τους», έτσι ώστε να γίνουν υπεύθυνα και συνειδητοποιημένα παιδιά, που αντιμετωπίζουν το σήμερα και το αύριο της ζωής τους ως ώριμοι άνθρωποι.
Τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στα γραφεία των εφημερίδων μας
Συντάκτης: Eidisis.grΤα παιδιά είχαν απορίες και ήρθαν να δουν και να μάθουν. Πως γράφεται και πως τυπώνεται μια εφημερίδα. Το πρωί της Τετάρτης λοιπόν κατέφθασαν ζωηρά κι αφού φωτογραφηθήκαμε στην είσοδο ξεκίνησε η ξενάγηση στα γραφεία μας.
Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Καμπάνη για τρύγο
Συντάκτης: Eidisis.grΓλυκύτερα κι από πετιμέζι τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, αλλά κι
όλων των παρευρισκομένων, στην πρώτη, για τη φετινή χρονιά, εκδήλωση
του Συλλόγου Γονέων Νηπ. & Δημοτ. Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς, με
αφιέρωμα στον τρύγο, στο αμπέλι, στο σταφύλι και στο κρασάκι.
Καλεσμένοι ήταν, η παιδαγωγός-βιβλιοθηκονόμος και συγγραφέας Άντα
Φωτοπούλου και ο Χρήστος Αϊδαρίνης, οινοποιός της Γουμένισσας.
Συνεχίζοντας τη δεύτερη φάση του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Κερκίνη, μια λίμνη που επιζεί-Δοϊράνη μια λίμνη που χάνεται», οι μαθητές της Ε και Στ τάξης του Δημ. Σχ. Χέρσου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Μιμηγιάννη Δημήτρη και Γεωργό Κώστα, επισκέφτηκαν τη λίμνη της Δοϊράνης.
Η εξελικτική διαδικασία της Εσπερινής Εκπαίδευσης διαμορφώνεται κάθε φορά από τις επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες και επηρεάζεται ή εξαρτάται από τις μεταβολές της ημερήσιας εκπαίδευσης. Ο ρόλος της, πάντοτε, συμπληρωματικός, διορθωτικός, πολυδιάστατος. Στην Ελλάδα οι απαρχές της ανιχνεύονται στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Ειδικότερα, η δευτεροβάθμια εσπερινή εκπαίδευση εισχωρεί στο εκπαιδευτικό πεδίο τη δεκαετία του 1930.