Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 10:40:10 μμ
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 20:32

Απόλυτα επιτυχημένο για τέταρτη φορά το κέντρο Τύπου στο ΥΜΑΘ για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Σημείο αναφοράς για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων αποτέλεσε το ΥΜΑΘ και στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το κέντρο Τύπου που λειτούργησε για τέταρτη φορά ήταν απόλυτα επιτυχημένο, συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε στις πρόσφατες διπλές εθνικές εκλογές, συνεχίστηκε την περασμένη Κυριακή και από ότι φαίνεται θα λειτουργεί σε κάθε εκλογική διαδικασία από εδώ και στο εξής.


Στο διοικητήριο και την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης”, όπου είχαν εγκατασταθεί μεγάλες οθόνες, παρευρέθηκαν από νωρίς διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του εγχώριου και ξένου Τύπου, καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών συνδυασμών. Η ροή των αποτελεσμάτων ήταν συνεχής και αφορούσε τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, αλλά και της Μακεδονίας και της Θράκης, που οδηγήθηκαν στη δεύτερη Κυριακή. Εξίσου τάχιστη ήταν και η συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη της κάλπης στις περιφερειακές εκλογές της δυτικής Μακεδονίας και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Άμεση και συνεχής η ροή των αποτελεσμάτων

Η άμεση επικαιροποίηση των αποτελεσμάτων συνέβαλε τα μέγιστα στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από τους παρευρισκόμενους.
Σε δήλωσή που έκανε στην POLITIC ο αναπληρωτής προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης, κ. Θεοφύλακτος Παπαδόπουλος, εξήγησε ότι η λειτουργία του κέντρου Τύπου έχει ως κριτήριο την άμεση πληροφόρηση του κοινού για την εξέλιξη των εκλογικών αναμετρήσεων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο: “Κάθε εκλογική διαδικασία είναι μια κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), υπηρετώντας με συνέπεια την αποστολή του, παρείχε στον κοινό αυτό το εργαλείο, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις που διαθέτει στην καλύτερη πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού.

Η θερμή ανταπόκριση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, αλλά και των εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων που παρακολούθησαν από το Διοικητήριο τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, είναι μια δικαίωση της προσπάθειάς μας. Ευχαριστώ όλο το στελεχιακό δυναμικό του ΥΜΑΘ για την πολύτιμη συνεισφορά του ώστε άλλη μια εκλογική βραδιά να κυλήσει ομαλά, προς όφελος των συμπολιτών μας.
Η αποψινή είναι η τέταρτη φορά που λειτουργεί το κέντρο Τύπου. Πρόκειται για μια διαδικασία που αγκαλιάστηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μας δίνει δύναμη να την επαναλαμβάνουμε σε κάθε εκλογική διαδικασία. Έχουμε την τεχνογνωσία, τη δυνατότητα και την τεχνολογία να το υποστηρίξουμε”.

Χρηστική και η ενότητα “Μάθε που ψηφίζεις”

Υπενθυμίζεται, ότι με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του εκλογικού Σώματος, τις προηγούμενες ημέρες, στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, www.mathra.gr, είχε αναρτηθεί ειδική ενότητα με τον διακριτικό τίτλο “Μάθε που ψηφίζεις”. Σε αυτήν οι συμπολίτες μας ενημερώνοντας για το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι και μπορούσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, συμπληρώνοντας ορισμένα προσωπικά στοιχεία όπως είναι για παράδειγμα ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός και το ονοματεπώνυμό τους.

Δείτε επίσης: Δ. Θεσσαλονίκης: Νέος δήμαρχος ο Στέλιος Αγγελούδης

Ακολουθήστε μας και στο Google News

Πηγή: Politic.gr