Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 12:12:27 μμ
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 09:30

Νίκος Καραγιαννακίδης για μεταθέσεις αστυνομικών: Γεννά ερωτηματικά η μηδενική ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία δεν ενισχύεται ούτε με έναν αστυνομικό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των συμπληρωματικών μεταθέσεων, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί το αίσθημα της ανασφάλειας εξαιτίας της έξαρσης της εγκληματικότητας, με Αστυνομικά Τμήματα κατ’ ευφημισμό πολυδύναμα και ολόκληρους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης να αστυνομεύονται από ένα ή δύο περιπολικά, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να αποκλείσει τη Γ.Α.Δ.Θ. από την ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό την περίοδο των συμπληρωματικών μεταθέσεων.

Την ώρα που η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με δημόσια παρέμβαση της πως υπάρχουν τουλάχιστον 300 κενές οργανικές θέσεις στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που Αστυνομικοί εξακολουθούν να ασχολούνται με πάρεργα, την ώρα που η ένταση στα Πανεπιστήμια αναγκάζει πρόσθετες δυνάμεις να απασχολούνται εκεί και την ώρα που η ίδρυση νέων Υπηρεσιών όπως τα Τμήματα Ενδοοικογενειακής Βίας γεννούν νέες, πρόσθετες ανάγκες, είναι πασιφανές πως η μόνη αποδεκτή λύση από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι η ουσιαστική ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Γ.Α.Δ.Θ. με μόνιμο προσωπικό.

Οι εικόνες των διαρρηκτών που έσερναν το χρηματοκιβώτιο στη Λεωφόρο Νίκης, στην καρδιά της πόλης, θα έπρεπε να λειτουργήσουν αφυπνιστικά στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, να γίνει κατανοητό πως η Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει τα όρια της, πως οι φιλότιμες προσπάθειες των υπηρετούντων αστυνομικών δεν αρκούν.

Είναι σαφές πως απαιτείται η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης ώστε να αποκατασταθεί άμεσα αυτή η αδικία που συντελείται σε βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Και είμαι βέβαιος πως για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αυτή θα ακούσει την -απόλυτα δικαιολογημένη- φωνή της κοινωνίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ανομία, την εγκληματικότητα, να κερδίσουν».

Δείτε επίσης: ΕΛΑΣ: Η πανεπιστημιακή αστυνομία συνεχίζει κανονικά σε ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, ΕΜΠ και ΟΠΑ

Πηγή: Politic.gr