Ελλάδα
Συνάντηση του Θόδωρου Καράογλου με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε.
Συντάκτης: Eidisis.grΘεσσαλονίκη: Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο – Συγκρούστηκαν αντιεξουασιαστές και ΜΑΤ
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε και το σημερινό φοιτητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά του νέου εκπαιδευτικού νόμου, καθώς στο κέντρο της συμπρωτεύουσας ήρθαν… αντιμέτωποι αντιεξουσιαστές και δυνάμεις των ΜΑΤ.
Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στη συμβολή των οδών Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης και Εγνατίας, ακριβώς μπροστά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Θεσσαλονίκη- Νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”: Δρομολογείται η καθαίρεση κτιρίου με στοιχεία από αμίαντο
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δρομολογεί άμεσα την καθαίρεση κτιρίου από αμίαντο στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου και θεωρήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει σε 132.000 ευρώ, ενώ περιλαμβάνει την αποξήλωση στοιχείων που περιέχουν αμίαντο, την αποξήλωση μη αμιαντούχων στοιχείων και τη βαφή της επικάλυψης της στέγης του κτιρίου του σταθμού αιμοδοσίας.
Θεσσαλονίκη: Συμβολική διαμαρτυρία δικηγόρων μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, για την υπολειτουργία λόγω πανδημίας
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαμαρτυρία μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Με σύνθημα την “ασφαλή υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης”, δικηγόροι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΘ προχώρησαν στη συμβολική κινητοποίηση, που αποφασίστηκε από την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγόρων Συλλόγων της χώρας.
Θεσσαλονίκη: Πρόταση δημιουργίας Κέντρου Υγείας στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου από συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων
Συντάκτης: Eidisis.grΤη δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου ζητούν συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων.
Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν εκπρόσωποι των συγκεκριμένων συνδικάτων ανέφεραν ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο, θα συμβάλλει στην πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για τον covid-19 στους εργαζόμενους.
Kόπτσης: “Μεμονωμένο περιστατικό η ένταση στο 1ο Γενικό Λύκειο στον Εύοσμο, δε χάθηκαν τα μαθήματα”
Συντάκτης: Eidisis.grΜέσω τηλεκπαίδευσης γίνονται σήμερα τα μαθήματα στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, όπου νωρίς το πρωί ομάδα ατόμων επιχείρησε να κάνει κατάληψη στο σχολείο.
Περιστατικά που ήρθαν ως συνέχεια της έντασης που επικράτησε χθες από οικείους μαθητή, ο οποίος δε δέχεται να υποβληθεί σε selt- test και γι΄ αυτό δεν του επιτρέπεται η είσοδος στην τάξη.
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες για… κλοπές καταλυτών αυτοκινήτων
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην ταυτοποίηση δύο ανδρών, 41 και 26 ετών, οι οποίοι επιδίδονταν στις κλοπές καταλυτών αυτοκινήτων, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, οι δύο δράστες χρησιμοποιούσαν ανυψωτικούς γρύλους και ειδικούς τροχούς αποκοπής για να παίρνουν τη λεία τους.
Θεσσαλονίκη: Τάση σταθεροποίησης στο ιικό φορτίο των αστικών αποβλήτων
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις τελευταίες ημερήσιες μετρήσεις στην έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές τάσεις στο ιικό φορτίο των λυμάτων για τη Θεσσαλονίκη.
Ο σημερινός καιρός (15/04) σε Μακεδονία και Θράκη
Συντάκτης: Eidisis.grΒελτιώνεται ο καιρός σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και σε κομμάτια της Θράκης θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ορισμένες νεφώσεις το απόγευμα.
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων και εκπαιδευτικών
Συντάκτης: Eidisis.grΠαρέμβαση – ενημέρωση πραγματοποίησαν στο Λευκό Πύργο γονείς και εκπαιδευτικοί με αίτημα την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.
Οι διαδηλωτές υποστήριξαν, ότι τα self tests από μόνα τους, δεν εξασφαλίζουν τις κατάλληλες υγειονομικώς συνθήκες διδασκαλίας, χωρίς πρόσθετα μέτρα, όπως, λιγότεροι μαθητές στις αίθουσες , προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστών-στριών, κ.