espa pkm

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2026, 3:10:28 πμ

Ελλάδα

«Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος προσπαθεί να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που επικρατεί στους ΑΝΕΛ μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία».
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 16:50

Νοσοκομεία: Υπό απόλυση οι επικουρικοί γιατροί

Συντάκτης:
Με απόλυση κινδυνεύουν οι επικουρικοί γιατροί η θητεία των οποίων υπερβαίνει το 24μηνο. Αυτό σημαίνει ότι τα Νοσοκομεία, τα οποία βασίζονται κυρίως στους επικουρικούς γιατρούς καθώς δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.
«Περιμένουμε αύριο και μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας για την Ελλάδα και το τέλος της λιτότητας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για «εξαιρετικά θετική συγκυρία», κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό των έργων στον τομέα της Υγείας που έχει αναλάβει το Ίδρυμα με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2018.

Με τον γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, Γιενς Πλέτνερ, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος εν όψει και της επίσκεψης του κ.

Παραβίαση κάθε έννοιας Δικαίου, χαρακτήρισε την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο».

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης να απορρίψει, για τέταρτη φορά, το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σημείωσε: «Άλλες διαδικασίες ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης και των δικαστηρίων δεν υπάρχουν.

Δυσκολεύουν επικίνδυνα τα πράγματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τους πολίτες να αντιδρούν με κάθε νόμιμο μέσο του διαθέτουν στη συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα της γειτονικής χώρας και τα περιστατικά προπηλακισμών να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 16:00

Στους 58.000 οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα

Συντάκτης:
Σε 58.000 άτομα ανερχόταν στις αρχές Ιουνίου στην Ελλάδα ο αριθμός των προσφύγων, αιτούντων άσυλο και ανθρώπων που δεν έχουν την υπηκοότητα καμίας χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 15:50

ΟΑΕΔ: Στους 804.601 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Συντάκτης:
Κατά 50.916 μειώθηκε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, τον Μάιο του 2018, σε σύγκριση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Αναλυτικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον Μάιο 2018, ανήλθε σε 804.601 άτομα.
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 15:50

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

Συντάκτης:
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Σωκράτους, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στο διαμέρισμα, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η πολυκατοικία.
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 15:50

Δημόσιο: Ξεκινά η τρίτη φάση της αξιολόγησης

Συντάκτης:
Ξεκινά η τρίτη φάση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων για το έτος 2017. Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης γνωστοποιείται πως η προθεσμία καταχώρισης των στοιχείων από τον Αξιολογητή Α’ ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και αναμένεται να λήξει την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, καταληκτική ημερομηνία υποβολής της έκθεσης αξιολόγησης στον Β’ Αξιολογητή.