Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:27:18 μμ

Ελλάδα

Σκέψεις ακόμη και για «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) - Τουρκίας εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Λευκωσία, ως ένα από τα μέτρα - απάντηση στην είσοδο του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» μέσα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Συνάντηση θα έχει την Τρίτη το πρωί στις 9 μ.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Πηγή: Το Βήμα
Την σκέψη να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας, που διακόπηκε λόγω επεισοδίων, κατέθεσε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Μια δεκαετία μετά την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το υποβρύχιο «Ωκεανός» του πολεμικού ναυτικού καθελκύστηκε τη Δευτέρα παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
«Τα δακρυγόνα μαζί τα φάγαμε». Μια φράση και η εικόνα ενός τεράστιου συμπαθητικού σκύλου σε έναν τοίχο στου Ψυρρή στην καρδιά της Αθήνας, ένας ακόμη φόρος τιμής στον «Λουκάνικο», στον σκύλο-σύμβολο των διαδηλώσεων στην Ελλάδα της κρίσης, αυτή τη φορά με τη μορφή ενός γκράφιτι.
«Η πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο όταν ο καθένας και η καθεμία πράττει το καθήκον του. Τότε θα προχωρήσουμε μπροστά και θα αφήσουμε στο τέλος αυτής της κρίσης που περνάμε αυτή τη στιγμή τα δύσκολα οριστικά πίσω μας στο παρελθόν.
Οι παθογένειες του συστήματος Υγείας, οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, καθώς και η σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού ταμείου των γιατρών (ΤΣΑΥ) αναδείχθηκαν κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στην Πάτρα.
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 23:50

Εκδήλωση για τον Νίκο Ζαχαριάδη

Συντάκτης:
Εκδήλωση - παρουσίαση του δίτομου έργου των εκδόσεων Καστανιώτη με άπαντα τα δημοσιευμένα κείμενα του Νίκου Ζαχαριάδη της περιόδου 1940-1947, διοργανώνουν οι εκδόσεις και ο Όμιλος Ηλιούπολης «Κώστας Βάρναλης» το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 (6.30μ.
Tην υλοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μετεγγραφών των σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού αποφάσισε τη Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οι σχετικοί πίνακες σπουδαστών ΑΕΝ που μετεγγράφονται (117 πλοίαρχοι - 52 μηχανικοί) είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΥΝΑ .