Quantcast
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023, 4:36:39 πμ

Ελλάδα

Στην παρότρυνση προς τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να το σκεφτούν σοβαρά, καθώς θα είναι ψήφος κόντρα στην εντολή που έχουν λάβει από τον ελληνικό λαό και παράταση του βίου της κυβέρνησης.
Σε έντονη αντιπαράθεση ήρθε ο Γιάννης Μπουτάρης με μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που ανήρτησαν πανό στο δημαρχείο, στο οποίο αναγραφόταν: «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Ανεργίας».

Η παρέμβαση αφορούσε το Φεστιβάλ Ανεργίας που πραγματοποιείται στο δημαρχείο και στόχος ήταν να αναδειχθεί το υψηλότατο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων στη Θεσσαλονίκη.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Β. Καπερνάρος με αφορμή τα περί «αποστασίας» που στελέχη του έχουν αποδώσει προκαταβολικά σε εκείνους που σκοπεύουν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Την θέση του ΚΚΕ για την προεδρική εκλογή αποσαφήνισε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας κυρία Αλέκα Παπαρήγα, δηλώνοντας ότι «δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους δικούς μας λόγους», ενώ τόνισε ότι «δεν μας φοβίζει εάν θα είμαστε μεταξύ εκείνων που θα προκαλέσουν ή όχι εκλογές διότι δεν τις φοβόμαστε ούτε τις απευχόμαστε».

Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 22:50

Φ. Κουβέλης: Δεν είναι οι εκλογές το κακό

Συντάκτης:

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης για κρίσιμα ζητήματα όπως είναι το χρέος και οι εθνικές υποθέσεις, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης, η ομιλία του οποίου δεν είχε καμία αναφορά στο θέμα της προεδρικής εκλογής.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), μετά το τέλος της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών της την Κυριακή, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την κατάσταση στην Ποινική Δικαιοσύνη, αλλά εκφράζει και την ανησυχία της για «την μακρά αδιαφορία της εκτελεστικής εξουσίας έναντι των προβλημάτων της Δικαιοσύνης».
Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 20:50

Αν. Λοβέρδος: Προεδρική εκλογή στις 7 Ιανουαρίου 2015

Συντάκτης:

Η 7η Ιανουαρίου 2015 είναι η καλύτερη ημερομηνία για την έναρξη των συνταγματικά προβλεπόμενων ψηφοφοριών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Αν.

«Εύχομαι από καρδιάς να αναθεωρήσει την απόφασή του και να σταματήσει την απεργία πείνας», δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για τον Ν. Ρωμανό. Όπως μάλιστα τόνισε «κανείς δεν ζήτησε δήλωση φρονημάτων».
Απόπειρα να δημιουργηθεί τεχνητή ένταση στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Τα επεισόδια δεν έμειναν εκτός της συζήτησης, με βουλευτή της ΝΔ να υποστηρίζει πως «βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσήχθη στη ΓΑΔΑ, κάτι που διέψευσαν μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στις χαοτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, μετά τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οπερατέρ του Reuters κατέγραψε στιγμιότυπο στο οποίο άνδρας των ΜΑΤ ρίχνει γροθιά και στη συνέχεια κλωτσάει διαδηλωτή που έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση από συνάδελφό του, και έχει τα χέρια ακινητοποιημένα.