Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:45:06 μμ

Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα, το απόγευμα της Τετάρτης, η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο πρώην υπουργείο Υποδομών. Στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι θα συνεχιστούν κανονικά οι αυτοκινητόδρομοι ενώ είπε ότι δεν θα γίνει η πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 19:50

Συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς την Πέμπτη στην Αθήνα

Συντάκτης:
Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα γίνει την Πέμπτη η «επίσημη πρώτη» του Αλέξη Τσίπρα στις επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας και ενόσω όλα τα βλέμματα παραμένουν καρφωμένα στην Ελλάδα.
«Τέτοιου είδους συμφωνίες όπως αυτή με την Cosco θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών και επιδιώκουμε ενίσχυση των σχέσεων τόσο με την Κίνα όσο και με άλλες χώρες».
Την πολιτική του διαφωνία για την πολιτική στη δικαιοσύνη που ακολουθήθηκε ως σήμερα και την αλλαγή πολιτικής με σεβασμό πάντως στο Σύνταγμα και το κράτος δικαίου προανήγγειλε πριν από λίγο ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος στην τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον κ.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προσκάλεσε τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Παρίσι πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο προβλέπεται να διεξαχθεί την 12η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.
«Τα ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια δεν αποτελούν πραγματική ανακούφιση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, ιδιαίτερα μάλιστα που την ίδια στιγμή διακηρύσσεται η συνέχιση του δρόμου των δεσμεύσεων στην ΕΕ, της συμφωνίας με τους εταίρους, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή ανάλογου δρόμου μ' αυτόν που έφερε τον λαό στη χρεοκοπία» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του, για τη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα γίνει την Πέμπτη η «επίσημη πρώτη» του Αλέξη Τσίπρα στις επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας και ενόσω όλα τα βλέμματα παραμένουν καρφωμένα στην Ελλάδα.
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 17:50

Ο Ευ. Αντώναρος ζήτησε παραίτηση Αντ. Σαμαρά

Συντάκτης:
Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, έθεσε εμμέσως ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Η ΝΔ έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα, έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος.

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού την Τετάρτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε το νέο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας πως η κυβέρνηση «έχει μέσα της ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους και αντιευρωπαϊστές» και έναν υπουργό Άμυνας που «ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα αποκαλύπτοντας ότι αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην πρώτη του άτυπη ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι θα υπάρχει εβδομαδιαία λειτουργία ενός άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου των δέκα υπουργών, με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Επικρατείας και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.