Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:42:44 μμ

Ελλάδα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο νεαροί που κατηγορούνται ως συνεργοί του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού, οι οποίοι σήμερα, Τρίτη, απολογήθηκαν ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 29χρονος αλβανός υπήκοος και ένας 23χρονος, είναι αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα αδικήματα και συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Ηδη πριν από την 25η Ιανουαρίου 2015 ο κ. Νίκος Βούτσης έλεγε και ξανάλεγε για πολιτικό ρεύμα δημοκρατικής αλλαγής, για την ανάγκη να γυρίσει σελίδα η χώρα. Ούτε οι λέξεις ούτε η σηματοδότησή τους είναι τυχαία.
Η ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη ως αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποτέλεσε έκπληξη ακόμα και για τους κοντινούς του ανθρώπους.

Ελάχιστοι γνώριζαν ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ είχε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ από την προεκλογική περίοδο με την πολιτική ιδιότητα του εκπροσώπου της Ριζοσπαστικής Σοσιαλιστικής Κίνησης.
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Δένδιας παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο στον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.
Στοιχεία ενός απρόσμενου αναχρονισμού πολλών δεκαετιών, όταν το περιβάλλον ήταν πολιτικά και διοικητικά «στριμωγμένο» σε υπουργεία που έδιναν προτεραιότητα σε κλάδους ανταγωνιστικούς προς το περιβάλλον (παραγωγικούς ή κατασκευαστικούς τομείς και λόμπι), «βλέπουν» εννέα περιβαλλοντικές οργανώσεις στη δημιουργία του νέου υπερυπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
«Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τις πράξεις της και όχι από τη σύνθεσή της. Εξ αντικειμένου και όχι εξ υποκειμένου» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 20:50

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Συντάκτης:
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί στις 17.00, η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αιχμηρός κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της απορρύθμισης του επαγγέλματος των μηχανικών και ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).
Την καυτή πατάτα της καταβολής των συντάξεων και της αναζήτησης πόρων για τη χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων αναλαμβάνει ο παλαιός συνδικαλιστής κ. Δημήτρης Στρατούλης από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης.
Άριστος γνώστης του σωφρονιστικού μας συστήματος, καθηγητής του Ποινικού Δικαίου, με νομικές γνώσεις και κινούμενος στην κατεύθυνση της πρόληψης και όχι της καταστολής, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, δεν είναι η πρώτη φορά που περνάει το κατώφλι του υπουργείου Δικαιοσύνης.