Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:45:43 πμ

Ελλάδα

Οι εκλογές στην Ελλάδα και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του Γκι Φερχόφστατ με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και να δυναμώσει η συζήτηση για την ανάπτυξη των χωρών του Νότου.
Ανοιχτή διαδικτυακή συνέντευξη θα δώσει σήμερα Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας στους πολίτες που θα του θέτουν ερωτήματα μέσω του twitter.

Η εν λόγω ανοιχτή δημόσια συζήτηση μέσω διαδικτύου που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 8:00 το βράδυ, διοργανώνεται από την εφημερίδα «Αυγή».
«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων (ΣΙΕΙΕ) και των εργαζόμενων εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση (ΟΙΕΛΕ), με αφορμή το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο σύνδεσμος ιδρυτών ιδιωτικών σχολείων αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εξήγγειλε τον στραγγαλισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε περίπτωση εκλογικής νίκης του».
Νέο δικαστικό αγώνα μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας που πρόσφατα τους δικαίωσε ξεκινούν οι ένστολοι. Με προσφυγές τους, τέσσερις ενώσεις αποστράτων καταγγέλλουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο προσδιορίζονται οι αποδοχές τους , τα επιδόματα και οι συντάξεις τους τα οποία τελικά διαμορφώνονται χαμηλότερα κατά 50% σε σχέση με αυτά που ορίζονταν σε εφαρμογή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Ερωτήματα για την κατάρρευση του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους γενικότερα θέτει η ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού μέσα από ένα βίντεο που ετοίμασε παραμονές των εκλογών με τίτλο «Σε ποια χώρα;».
Ως παγκόσμιοι ηγέτες στη χρήση τεχνολογίας με στόχο να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να μεταμορφώσουν τον κλάδο της εκπαίδευσης αναγνωρίστηκαν 10 πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί στο παγκόσμιο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator (ΜΙΕ) Expert από τη Microsoft.
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 21:50

ΝΔ: Ακόμη δύο τηλεοπτικά μηνύματα

Συντάκτης:
Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την προεκλογική της καμπάνια με δύο νέα τηλεοπτικά μηνύματα.

Το πρώτο με τον τίτλο «Αυτό το ρίσκο δεν θα το πάρω» και το δεύτερο με τον τίτλο «Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε Ευρώπη».
Σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας για τη διαφύλαξη των διαδικτυακών υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ροή της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, βρίσκεται η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το θέμα της ασφαλούς μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσω του δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε μπαράζ δεσμεύσεων για τη ριζική αλλαγή της φορολογίας των ακινήτων και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ προχώρησαν την Τετάρτη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Στρατούλη, πάνω από τις 450.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας θα τοποθετήσει το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδείξεις για την μετεκλογική στρατηγική του Ποταμιού, εφόσον επιτευχθεί ο εκλογικός του στόχος να αναδειχθεί σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, έδωσε η υποψήφια στην Β΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον σταθμό Alpha 96,5 της Θεσσαλονίκης, το Ποταμι θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ (και του Πιοταμιού).