Ελλάδα
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 09:50
Παπαδόπουλος: Σε πορεία θανάτου η χώρα, υπνοβατούμε προς τον όλεθρο
Συντάκτης: Eidisis.grΔραματική προειδοποίηση ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα θα σημάνει και την καταστροφή της χώρας απηύθυνε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. «Έχουμε μια πορεία θανάτου της χώρας, υπάρχει ένας λαός που πηγαίνει υπνοβατώντας στον όλεθρο.
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 03:50
Κινητοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από τα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα
Συντάκτης: Eidisis.grΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Έξω από τα γραφεία της ΕΕ κάποια μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκαψαν χαρτονομίσματα του ευρώ, σε ένδειξη αντίθεσης στην παραμονή στην Ευρωζώνη.
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 03:50
Έντιμο συμβιβασμό στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης «βλέπει» ο Δ.Παπαδημούλης
Συντάκτης: Eidisis.grΥιοθετώντας τη φράση της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ «όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει τρόπος», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε τις πληροφορίες για προετοιμασία Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη για την Ελλάδα.
Σε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσανατολίζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με πηγές του γερμανικού κρατικού δικτύου ZDF.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύνοδος θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύνοδος θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ.
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 01:50
Σε ντιμπέιτ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης
Συντάκτης: Eidisis.grΣε τηλεμαχία κάλεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα». «Καλώ τον Αλ. Τσίπρα να συζητήσουμε. Να μας πει τι διαπραγμάτευση έκανε και να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό που υπάρχουν σκιές.
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 00:50
Πρεσβευτές μεγάλων δυνάμεων συναντά τη Δευτέρα ο Νίκος Κοτζιάς
Συντάκτης: Eidisis.grΜε τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, των χωρών-μελών της ΕΕ, της Κίνας, της Ρωσίας και του Ισραήλ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών.
Στις 10.30 ο Νίκος Κοτζιάς θα δεχθεί στο υπουργείο τους πρεσβευτές χωρών-μελών της ΕΕ.
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 00:50
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την Ελλάδα
Συντάκτης: Eidisis.grΤηλεφωνική συνομιλία είχαν την Κυριακή ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με θέμα τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ο πρόεδρος Ομπάμα και η Καγκελάριος Μέρκελ συμφώνησαν ότι είναι «καθοριστικά σημαντικό» να κάνουν προσπάθειες προς έναν δρόμο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος Ομπάμα και η Καγκελάριος Μέρκελ συμφώνησαν ότι είναι «καθοριστικά σημαντικό» να κάνουν προσπάθειες προς έναν δρόμο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 00:50
Αντ. Σαμαράς: Να ακυρώσει αμέσως, το χωρίς πια περιεχόμενο δημοψήφισμα ο Αλ. Τσίπρας
Συντάκτης: Eidisis.grΝα ακυρώσει αμέσως, το χωρίς πια περιεχόμενο δημοψήφισμα, παρωδία, κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, λίγη ώρα μετά την απόφαση για το κλείσιμο των τραπεζών και του ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων.
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 23:50
Συγκέντρωση υπέρ του «όχι» τη Δευτέρα, «Μένουμε Ευρώπη» την Τρίτη
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην πλατεία Συντάγματος καλούν την Δευτέρα οι διοργανωτές πρωτοβουλίας υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, ενώ την επόμενη ημέρα, τελευταία μέρα του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, προγραμματίζεται συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη», επίσης στο Σύνταγμα.
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 23:50
Αναστολή της απεργίας στα πλοία λόγω του δημοψηφίσματος
Συντάκτης: Eidisis.grΑναστολή της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου αποφάσισε το Σάββατο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Ως εκ τούτου τα δρομολόγια των πλοίων την Τρίτη θα εκτελεστούν κανονικά.